{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het gemis van een kindje

Als kinderen krijgen niet vanzelf gaat

Afbeelding blog 'Het gemis van een kindje' Achtergrond blur afbeelding

Welk gemis is het gemis van een kindje?

Ik weet nog zo goed dat wij echt letterlijk tegen elkaar zeiden dat we het wel gingen zien. Dat het allemaal niet zo spastisch moest worden en dat we er niet zoveel mee bezig zouden zijn. En ik weet dus ook nog zo ontzettend goed dat dat niet gelukt is.

Want het gemis van een kindje wat je nog niet kent en waarvan je niet weet hoe het zal zijn is een gemis wat er altijd is en altijd omhoog kan komen.

Als je besluit voor een kindje te willen gaan komen er dromen. Je weet dat je niet zo hard van stapel moet lopen, maar het gebeurt. Je ziet het voor je, jullie twee met een klein kindje erbij. Of zelfs nog iets eerder, je hebt ergens al in je hoofd hoe je de aankondiging wilt gaan doen.

Heel pinterest heb ik afgezocht. Ik telde ook altijd even door voor het gemak. “Als ik deze maand zwanger raak dan kunnen we het rond de feestdagen vertellen, komt het kindje in de zomer en dat zou dus echt leuk zijn’’. En dat dus niet alleen met dit voorbeeld, ik deed het gewoon iedere maand weer. Augustus en september staat bij ons in de vriendengroep bol van de kinderverjaardagen, niet heel handig maar ook wel weer grappig als wij dan ook een kindje zouden krijgen. Want ha, dan hebben we allemaal rond dezelfde periode het geluk gehad zwanger te raken.

En als dat dan niet zo is, dan schuift die droom weer een maandje op. Maar iedere maand is er een teveel, want je wilt het nu. Je wilt niet wachten en blijven hopen en weer verder tellen. Je wilt dat gemis niet zo voelen, je wilt ook onderdeel zijn van die wereld. De wereld van zwangere vrouwen, maar ook zeker van gezinnen.

Er ontstaat dus direct een droom, een droomwereld en een droomkindje.

Ik ben echt niet de enige die veel op Pinterest keek naar babykamers. Zodra er weer een geboorte kaartje binnen kwam van iemand anders sloeg ik de mooie varianten op. Soms zag ik mooie teksten op kaartjes staan en dacht ik echt ‘dat past ook bij ons’.

En dat gemis werd er niet minder van, want dat gaat dus niet weg met een rondje Pinterest. Sterker nog, het werd denk ik alleen maar erger.

Het is een kindje waar je van droomt. Met bepaalde karkatereigenschappen en uiterlijke kenmerken. Met alles er omheen, van de wagen tot aan het gevoel wat je denkt dat het op gaat leveren. En als dat kindje op zich laat wachten dan is dat gemis, gemis van een beeld in je hoofd en in het hoofd van de partner.

Je praat er samen over, jullie hebben misschien wel al een naam. Hadden wij ook, echt (het is niet de naam geworden uiteindelijk, maar het gaat om het idee). Ooit heb je geroepen welke namen je mooi vindt, en dat onthouden jullie beide.

Als dat gemis (heel) lang gemis blijft is het iedere maand zwaarder. Iedere maand weer die onzekerheid en emoties. Het gemis wordt weer niet opgevuld, je voelt niet de intense blijdschap dat er ooit dat kindje mag komen wat die eigenschappen van jullie beide heeft. En dat wil je, zo ontzettend graag.

Als dromen toch eens werkelijkheid konden worden..

Mijn droom vs mijn werkelijkheid 

Mijn droombeeld was een meisje. Een klein, blond meisje. Met mijn lippen (die zijn nogal kenmerkend voor mijn gezicht haha) en de ogen van haar vader. Ik hoopte dat ze geboren zou worden met haar, want hoe leuk is het om een meisje ook gelijk wat meisjes achtige dingen mee te geven. Een poppetje, maar wel een stoere versie. 

Deze droom heb ik twee jaar gehad, want zwanger worden van dat meisje ging dus alles behalve vanzelf. Toen ik eindelijk zwanger was maakte het mij allemaal niets meer uit, als dit kindje er maar ging komen. En dat deed ze. Met een bos vol zwart haar, bruine ogen en mijn mond. 

En nu? Nu is ze 3.5 jaar, is ze hoog blond. Lijkt ze op mij, maar met de ogen van haar vader. Is ze pittig, soms truttig en vooral een meisje. Wel stoer, maar ook soms een tutje. En zo lief. Ze is zo mijn (onze) werkelijkheid geworden. Beter nog dan de droom die wij hadden. 

Dromen kunnen werkelijkheid worden, echt waar. 

(PS. Die dromen kunnen werkelijkheid worden.. volg je mij al op instagram? Daar deel ik regelmatig tips over hoe jij jouw kansen kan vergroten om dat gemis op te vullen. https://www.instagram.com/lotte_vithr/) 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je