{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het einde en nieuwe begin

Afbeelding blog 'Het einde en nieuwe begin' Achtergrond blur afbeelding

Daar zijn we weer..

Het is alweer eventjes geleden... Dat komt door het volgende: Ik ben voor de derde keer moeder geworden!

Ja, je leest het goed, mijn zwangerschap vol met zorgen is geëindigd. Ik moet bekennen dat ik stom genoeg nog moet wennen aan het niet zwanger zijn..

De laatste loodjes waren erg zwaar, mentaal en fysiek. Misschien ben jij wel benieuwd naar de afsluiting van mijn zwangerschap, namelijk mijn bevalling...

Ik ben met 39 weken ingeleid. Niet vanwege het bloedverlies gedurende de zwangerschap, niet vanwege (te vroeg) gebroken vliezen, niet vanwege de afwijking in de placenta, maar vanwege de laatste controle echo... Deze wekelijkse groeiecho liet namelijk zien dat ons wondertje niet meer goed groeide... Er werd besloten om meteen ( na het weekend) te starten met een inleiding.

Ik moet eerlijk bekennen dat dit nieuws DE druppel was. Ik vond dit echt erg moeilijk.
Er was WEER iets niet helemaal goed, ik wilde graag 'natuurlijk' bevallen, wat voor kindje zou er uit komen dan met een 'achterliggende groei?... En ik moest de bewegingen van de kleine goed in de gaten houden in het weekend.
Erg spannend.. zoals jullie al gelezen hebben in mijn vorige blogs: voor mij is het pas goed als ik een gezond kindje in mijn armen heb.

Ik kan jullie vertellen: Ik heb op dit moment een gezond kindje in mijn armen! Dat voelt zo bijzonder! Vooral na dit hele traject.
De bevalling/ inleiding was heftig en verliep uiteindelijk snel. Er werd goed naar mij geluisterd en het infuus werd rustig opgebouwd. Ik heb de dingen kunnen doen die ik wilde doen en heb echt even kunnen ontspannen, ondanks de zorgen in mijn achterhoofd. Helaas was de ontspanning weg toen de weeënstorm begon... Ik zou pijnstilling gaan krijgen, maar voelde op dat moment ineens persdrang op de afdeling anesthesie.. Help! Dat ging snel! Pijnstilling was niet meer haalbaar met volledige ontsluiting. Ik moest het ophouden tot ik weer terug was op mijn kamer.. Dat was zooo moeilijk! De arts-assistent, verpleegkundige en mijn lieve man hebben mij er doorheen gesleept!
Na drie persweeën is ons wondertje geboren en de arts-assistente gaf mij 'de opdracht' om zelf mijn kindje aan te pakken. Ik heb weleens gelezen en gehoord dat vrouwen dit deden, maar er nooit bij stil gestaan. Ik heb hier nooit over nagedacht.... Achteraf gezien was dit echt heel bijzonder om te doen. Echt 'de kers op de taart'.
Ik heb een goede bevalling gehad. De beste tot nu toe. Dit is erg fijn!

Ze hebben bloed afgenomen van de placenta, alles opgestuurd voor onderzoek, dus ik ben benieuwd naar de uitslagen en de verdere uitleg als ik een nacontrole afspraak heb.

Ons wondertje was inderdaad niet groot met een gewicht van 2810, maar voldoende om naar huis te mogen.

Ik voel me moe, vol met hormonen, onzeker, bang, erg trots en gelukkig.

De afsluiting en het nieuwe begin starten met ons gezonde meisje Jonna!

Een traject vol met zorgen en problemen kan echt goed aflopen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je