{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het eerste zwangerschapsprobleem: proeftijd

Er zijn zoveel 'problemen' (noem het kwaaltjes) waar je tegen aanloopt in je eerste trimester en lang niet alles is lichamelijk...

Afbeelding blog 'Het eerste zwangerschapsprobleem: proeftijd' Achtergrond blur afbeelding

Google is je beste vriend. Dit geldt zeker voor mij. Aangezien nog niemand wist dat ik zwanger was (behalve mijn lief), ben ik als een gek aan het googlen geslagen nadat ik een prachtig PLUS teken op mijn clearblue test zag verschijnen. Ontelbaar aantal websites en tips verschijnen, en vooral over wat je wel en niet mag eten, vond ik handig. Natuurlijk wist ik wel het een en ander maar het is altijd fijn het onder elkaar te kunnen zien.

Ook las ik op verschillende pagina's verhalen van vrouwen die net als ik in de beginfase van hun zwangerschap zitten. Persoonlijk vind ik het wel wat hebben: jij en je partner delen een geheim, dit geheim is het mooiste wat jullie ooit is overkomen en misschien wel ooit zál overkomen, maar toch kan en wil je het nog niet delen. Tot nu toe heb ik het er niet moeilijk mee. Op 1 situatie na; ik werk met kinderen, als pedagogisch medewerker bij een kinderdagverblijf. Op mijn werk gaat het ook de héle dag over kinderen en de kinderwens van iedereen. Pfffff wat vind ik het moeilijk in deze situaties. Ik wil namelijk niet liegen, deze onwijs leuke meiden zijn namelijk te gek en ik wil niet dat ze mij meteen niet meer vertrouwen. De ene keer houd ik wijselijk mijn mond, de keer erna klets ik lekker mee. Voorheen dacht ik altijd dat ik keihard in de anti modus zou gaan, maar nu deze lieve Gup in mijn buik zit, kan ik het echt niet over mijn hart verkrijgen, respectloos naar mn kleintje. Maar ik vind dit echt lastig joh. Om het nog moeilijker/ingewikkelder te maken: ik zit nog in mijn proeftijd... iiieeeh.

Ik ben benieuwd hoe mede eerste trimester mama's dit doen op dit moment, maar ook hoe jullie die dit al meegemaakt hebben dit toentertijd hebben aangepakt. 17 oktober heb ik mijn echo en hopelijk horen we dan het hartje kloppen. Maar ik denk dat ik wel eerder weer van mij zal laten horen. Als er natuurlijk ook een beetje behoefte aan is :)

liefs

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je