{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het eerste anderhalf jaar in een vogelvlucht

Afbeelding blog 'Het eerste anderhalf jaar in een vogelvlucht' Achtergrond blur afbeelding

Toen ik ruim een jaar gestopt was met de pil zijn we naar onze huisarts gegaan voor een doorverwijzing naar een gynaecoloog. Uiteindelijk hadden we in januari 2017 daar de eerste afspraak staan.

We kregen eerst wat standaard onderzoeken zoals bewegelijkheid van de zwemmertjes en een samenlevingstest (dit is om te zien of mijn lijf de zaadjes niet afstoot).

Uit deze onderzoeken kwam niets en daarom was de volgende stap een HSG onderzoek en tegelijkertijd een laparoscopie operatie.

Bij een HSG word er een vloeistof door de eileiders gespoten om zo te kunnen zien of dit goed doorgankelijk is. Tijdens de laproscopie bekijken ze via een kijkoperatie de buikholte, eierstokken, baarmoeder en eileiders.

Ook bij deze onderzoeken bleek alles prima in orde te zijn. Omdat ze gezien onze leeftijd nog goede hoop hadden op een natuurlijke zwangerschap werden we tot februari 2018 naar huis gestuurd. wat een bummer was dat zeg! de wens is enorm en we hadden eindelijk het idee dat we verder geholpen werden.. niet dus.

Helaas geen zwangerschap in de tussentijd dus in februari 2018 mochten we starten met IUI.

Tijdens een IUI behandeling krijg je hormoon tabletten (clomid) die groei van de eicellen bevorderd. Via een echo word de groei in de gaten gehouden en als ze groot genoeg zijn dan mag de injectie (pregnyl) gezet worden die er voor zorgt dat de eisprong precies op het juiste moment plaats vind zodat ze ook precies op het goede moment het zaad kunnen insemineren.

Deze behandeling verliep bij ons niet geheel vlekkeloos.. van de 6 behandelingen zijn er uiteindelijk maar 3 afgemaakt, dit omdat mijn eisprong steeds al eerder dan verwacht kwam en daardoor was hij niet meer te sturen en te timen.

na 6 maanden klooien waren we er aardig klaar mee en hebben we een gesprek aangevraagd. hierin hebben we aangegeven dat wij graag over zouden willen gaan naar IVF behandelingen.

Gelukkig was de gynaecoloog het met ons eens en hebben we afgesproken om eerst 2 maanden rust te houden en daarna te beginnen met IVF.

In deze 2 maanden was ook onze bruiloft en zo konden we hier optimaal en hormoonvrij van genieten! Ook hebben we nog heerlijk kunnen genieten van onze honeymoon zonder tassen vol met medicijnen en daarna waren we helemaal klaar voor de volgende stap!


Liefs van Linds 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je