{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het derde trimester

Afbeelding blog 'Het derde trimester' Achtergrond blur afbeelding

#mommytobe #Life
week 27 t/m 40 (of meer…)

Maagzuur: 
Ik moet nu echt opletten wat ik eet en drink want maagzuur is niet fijn. Rennie’s zijn nog steeds mijn beste vrienden maar helpen helaas maar even.

Nesteldrang: 
Alles moet af zijn en mijn to-do lijstjes zijn veel te lang en bijna onhaalbaar. Ik merk dat ik hierdoor heel onrustig word. Als ik een boodschappenlijstje heb gemaakt voor bijvoorbeeld de drogist en ze hebben één ding niet raak ik hier heel erg onrustig van. Ik wil graag alles van mijn lijstje kunnen afvinken maar moet accepteren dat dit soms niet kan. Ik besluit de laatste weken mij hier minder druk om te maken. Als de baby onverwachts eerder komt en ik heb iets nog niet in huis kan dit altijd nog gehaald worden!

De babykamer: 
Ik ben druk bezig geweest met de babykamer, de muur is geverfd, gordijnen zijn binnen en alles staat op zijn plek. Als ik boven ben er af toe toevallig langsloop sta ik altijd even met een glimlach stil. Het is zo’n leuk kamertje geworden. Ik ben zo benieuwd hoe het zal zijn als hij er is!

Waggelen: 
Wandelen met hondje Mila gaat opeens niet meer zo makkelijk vanaf week 30. Ik begin echt een beetje met waggelen. Het voelt af en toe net alsof er een meloen onder in mijn buik zit, een heel apart gevoel. Ook krijg ik steeds meer last van mijn rug en bekken. Lang zitten op een stoel vind ik niet fijn omdat ik dan een druk voel in mijn ribben

Buik:
Mijn buik word elke week groter. Al vind ik mijn buik nog best meevallen, ik had gedacht veel groter te worden. Ik blijf hem trouw twee keer per dag insmeren met olie of crème. De baby groeit goed en sinds week 30 krijg ik af en toe een trap in mijn ribben, auw! Hij heeft ook bijna dagelijks de hik. Ik vind het fijn hem elke dag even te voelen zodat ik weet dat alles goed gaat daarbinnen.

Lage bloeddruk: 
Ik heb altijd al een te lage bloeddruk maar nu is hij alleen wel erg laag. Ik merk dat ik last krijg van duizelingen vooral in combinatie met het warme weer. Als ik mij zo voel moet ik snel een zout dropje eten anders ben ik bang dat ik flauwval.

Slapen:
Slapen gaat steeds lastiger helaas. s’Avonds heb ik vaak last van maagzuur en de baby is ook erg actief zodra ik ga liggen. s’Nachts word ik wakker van kramp in mijn kuiten.

Kleine wasjes:
Langzaam aan was ik alle babyspulletjes uit. Kleding, beddengoed, hydrofiele doeken etc. Zo leuk al die kleine kleertjes aan de waslijn te zien hangen!

Vluchttas: 
Ik begin de tas in te pakken voor mee naar het ziekenhuis. Best lastig om te bedenken wat hier allemaal in moet zitten. Gelukkig zijn er heel wat youtube filmpjes over dit onderwerp, super handig!

Cursus:
Er komt twee keer een mevrouw bij ons thuis die alles weet over bevallingen. We bespreken alles door zodat ik straks precies weet wat er kan gebeuren en hoe ik hiermee om moet gaan.

Spannend: 
Het einde komt opeens wel erg dichtbij! ik dacht dat het nog zo lang zou duren maar opeens vliegt de tijd. Ik kijk best een beetje op tegen de bevalling maar besluit het allemaal maar wat op mij af te laten komen. Je weet toch niet hoe en gaat en kunt niet alles plannen. Door de cursus heb ik hier wel wat meer rust in gekregen. Samen met mijn verloskundige stel ik een bevalplan op waar ik in grote lijnen mijn wensen beschrijf. Ik ben ook wel heel nieuwsgierig om de kleine te ontmoeten en benieuwd hoe het zal zijn om zijn mama te zijn! Nog even geduld, volgende week mijn uitgerekende datum! Wanneer zou hij komen?

Afbeelding blog 'Het derde trimester'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je