{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het begin! We hebben de pilstrip weggegooid!

Hoe het allemaal begon.... ons begin van het zwanger worden... het 1e deel.

Afbeelding blog 'Het begin! We hebben de pilstrip weggegooid!'

Hoi hoi! Ik schrijf deze blog om voor mezelf op papier te zetten wat ik op dit moment doormaak. Niet ik alleen, maar ook mijn partner Floris. Ik zal bij het begin beginnen.....

Mei 2015: na ruim 3 jaar een fijne, stabiele relatie met mijn schat Floris nemen we de volgende stap. Hoppa die pilstrip uit het raam en zwanger worden! We hebben afgesproken om het 'geheim' te houden om zo iedereen in onze omgeving te kunnen verassen met het nieuws als het straks ineens zover is. 

Augustus 2015: hè al 3 maanden verder en ik merk dat ik me veel fijner voel zonder de hormonen van de pil. Mijn huid ziet er beter uit, ik heb minder moodswings en mijn libido is hoger dan normaal! Ik ben er al uit dat ik na een eventuele zwangerschap geen pil meer ga slikken en dat ik ga kiezen voor een andere vorm van anticonceptie. 

1 week later zit ik met mijn beste vriendinnetje op het terras en zegt ze ineens: 'ik moet je wat vertellen... maar tegen niemand zeggen en zeker niet tegen vriendlief he! Want we zouden het tegen niemand vertellen' Ik ben natuurlijk meteen nieuwsgierig en hang aan haar lippen.. 'Ik ben gestopt met de pil, we gaan proberen een kindje te krijgen' Wat een leuk nieuws voor mijn beste vriendinnetje! Binnenin me begint het wel een beetje te knagen. Zij verteld mij wel haar 'geheimpje' tussen haar vriend en haarzelf, en ik zit hier met mijn lippen stijf op elkaar. Uiteindelijk voel ik me schuldig en vertel ik haar ook ons nieuws. Ik begin voorzichtig en zeg dan met een dikke knipoog: 'wie weet dat we dan wel tegelijk naar de zwangerschaps gym kunnen'. Even kijkt ze me verbaasd aan, en dan klapt ze in haar handen van geluk en omhelst ze me. Wat een fijn nieuws! Wie weet zitten we hier over een maand of 7 allebei met een dikke buik! Uiteindelijk weten jullie natuurlijk wel het gespreksonderwerp van onze verdere date.

December 2015: Tijd voor vakantie! Lekker 3 weken genieten en zonnen op Bali. Veel aapjes kijken en genieten van de natuur. Koffers ingepakt en op naar Schiphol! Ik merk aan mezelf dat ik de laatste paar dagen erg moe ben, s'avonds vallen mijn ogen rond 20:00 al dicht. Vanmorgen moest ik ook overgeven van de misselijkheid. Zou het dan eindelijk zover zijn? Ik kijk in mijn menstruatie app en zie dat ik de laatste week van de vakantie ongesteld moet worden, dus de tampons gaan ook gezellig mee. Na 2 heerlijke weken op Bali voel ik me toch een beetje zenuwachtig worden. Morgen moet ik ongesteld worden, maar ik voel nog helemaal niets van wat ik normaal voel vlak voordat het zover is! Omdat Floris dit aan mij merkt stelt hij voor om bij de local winkel een zwangerschapstest te halen, en we spreken af dat als ik over 3 dagen nog niet ongesteld ben, dat we dan de test gaan doen. In de kleine supermarkt om de hoek kopen we een test! 2 dagen gaan voorbij en ik merk aan mezelf dat ik erg oplet met wat ik eet een drink. Stel ik ben zwanger, dan wil ik natuurlijk niet meteen een alcoholist van de baby maken! De volgende morgen sta ik op en zie dat er nog steeds niets roods in mijn onderbroek zit. Ik roep Floris en stel voor om dan nu maar de test te doen, want ochtend urine is nu eenmaal het meest geconcentreerd. Zittend op het toilet open ik de verpakking en probeer de gebruiksaanwijzing te lezen. Na deze 10x omgedraaid te hebben vind ik eindelijk de Engelse beschrijving. Oké zo moeilijk is het niet, een aantal seconden op het staafje plassen, dop erop, en 2 minuten wachten. Dit moet mij lukken. Ondertussen klopt Floris al op de deur en vraagt of het gelukt is. Nog even geduld schat, ik moet nog beginnen met plassen. Als ik klaar ben, schuif ik de dop erop en leg hem neer op de wastafel. Floris komt ondertussen binnen en samen wachten we 2 minuten lang of er een 2e streepje verschijnt.... Helaas... alleen het controlestreepje kleurt roze.. niet zwanger dus. Later op de dag voel ik de bekende buikkrampen en is het zover. Weer niet gelukt deze maand.

In mijn volgende blog vertel ik weer verder! Voor degene die het lezen, ik hoop dat leesbaar was en misschien tot een volgende keer! 

Xxxx

Fenna

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je