{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het begin van ons eigenwijsje

Afbeelding blog 'Het begin van ons eigenwijsje'

Mijn man en ik hadden besloten om na de huwelijksreis te stoppen met de pil. Zo gezegd, zo gedaan. Het duurde waarschijnlijk toch nog wel even voordat de pil was uitgewerkt, na meer dan 10 jaar slikken. Toch werd ik 2 keer netjes ongesteld. Dat 'uitwerken' van de pil was dus blijkbaar niet op mij van toepassing. Die derde keer ongesteldheid liet lang op zich wachten. Dus ik testen en nog een keer en nog een keer. Maar de testen bleven negatief en de ongesteldheid bleef uit. Dat 'uitwerken' was dus blijkbaar wel van toepassing... Ik heb er verder niet bij nagedacht en begon met wachten tot die ongesteldheid kwam. Tot ik mezelf betrapte dat ik toch wel erg emotioneel was de laatste tijd. Ik was niet mezelf. Ik ging zelfs huilen om reclames! 😲 Toch nog maar even een test doen. En ja hoor: een dikke plus! 

Ik wist niet hoe ik moest reageren. Natuurlijk was ik super blij. Dit was wat we wilde! Maar toch kwam het gewoon niet binnen. Er groeit nu dus gewoon een klein mensje in mij. Wauw! 

Ik was die dag alleen thuis en mijn man wist dus nog van niks. Die zat gewoon op zijn werk. Sh*t, nu moest ik dus nog heel de dag wachten tot hij thuis was. Want ik was zo slim om die test s'ochtends meteen te doen. 

Eindelijk, daar was hij dan om 18.00 uur. Ik stond te koken en probeerde me zo rustig mogelijk te houden. Op de keukentafel had ik een 'cadeautje' voor hem weggelegd. Want ik was naar de Marskramer geweest en daar zag ik toch zoiets leuks voor hem (is wat ik hem vertelde). Ik had een pennendoos gepakt, daar de test ingedaan met wat proppen, zodat het niet heen en weer ging als hij ermee schudde, en had de pennendoos ingepakt. 

Hij was helemaal blij met het cadeautje en begon met openmaken. Ondertussen brak bij mij natuurlijk het zweet uit. Ik was mega enthousiast, nieuwsgierig naar zijn reactie, nog steeds soort van in shock, you name it. Hij kijkt me raar aan wanneer hij de pennendoos ziet. Dus ik probeer zo neutraal mogelijk te kijken en hij gaat verder met 'uitpakken'. Hij maakt de pennendoos open, haalt er wat proppen uit en legt het doosje op tafel. Kijkt me met grote vragende ogen aan en zegt: "is dit echt?" Waarop mijn droge, sarcastisch ik reageert: "nee, ik heb er iemand anders overheen laten plassen." Hij omhelst en kust me, maar is net zo  in shock, verbaasd en blij tegelijk, als ik. Dit was onze droom, maar toch hadden we het even niet aan zien komen. De realisatie kwam pas iets later..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je