{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help, zwangerschapsdiabetes?! Deel 2

In mijn vorige blog schreef ik over de vermoedens van zwangerschapsdiabetes en de komende glucosetest. Hier dan het vervolg..

Afbeelding blog 'Help, zwangerschapsdiabetes?! Deel 2' Achtergrond blur afbeelding

maandag 7 maart

Daar zit ik dan om 8:15 in het ziekenhuis. We gaan prikken door middel van een vingerprik. 'Gelukkig, want dan kan ik gelijk de waardes zien,' dacht ik nog. Nuchter had ik een mooie waarde van 4,8. Het drankje klokte ik zo snel mogelijk weg, dan ben ik er maar vanaf. Wat een zoete grei zeg, niet normaal! Dik tevreden liep ik daarna met mijn twee tijdschriften richting de rustruimte. De timer was op 2 uur gezet en het wachten kon beginnen. 

Ik voelde me even wat misselijk na het drankje, maar dat trok al snel weg. Na twee uur lang mensen kijken, me verdiepen in mijn VIVA en KEK mama en een beetje 'spelen' op m'n mobiel ging dan eindelijk de pieper af. Ik voelde me zo goed dat ik het volste vertrouwen had in de uitslag. 

Dat beetje 'spelen' op mijn mobiel had er ook voor gezorgd dat ik me al een beetje had ingelezen. De waarde moest na 2 uur onder de 7,8 uitkomen. Kom maar op! Prikje gezet en het apparaatje deed zijn werk. Piep! Ik kijk nieuwsgierig mee naar het schermpje: 9,6! Nee toch?! 

Op het priklab mogen ze niks zeggen over de uitslag. Ik zou de volgende dag gebeld worden door de gynaecoloog. Ik wist zelf op dat moment eigenlijk al genoeg. Ik had een boterham mee met chocopasta, aangezien ik om 10:30 nog steeds niet had gegeten. Dat voelde wel even dubbel om op dat moment te eten. Sindsdien heb ik alle zoete beleg, snoep en koek uit voorzorg maar vast afgeschreven. 

Dinsdag 8 maart

De volgende dag het verlossende woord. Alhoewel het niet meer 'verlossend' was. Het bevestigde wat ik al dacht: zwangerschapsdiabetes. Ik kreeg via de telefoon te horen dat ik naar de diëtist moest, naar de diabetesverpleegkundige en o ja, de controle kwam vanaf nu ook bij de gynaecoloog. De baby liep al zo voor in de groei dat de zorg volledig werd overgenomen van de verloskundige. 

Wat een veranderingen opeens! Het begon me even allemaal te duizelen. Ik heb helemaal geen klachten.. Toch? Ja voel me wel eens niet helemaal lekker, maar dat hoort ook bij een zwangerschap. Het maakte me wel even onzeker. Ik wilde zo snel mogelijk weten wat er nu zou moeten gebeuren. Helaas moet je dan weer afwachten tot je gebeld wordt voor alle afspraken.

Donderdag 10 maart

Vandaag is het dan zover. Zo meteen mag ik weer naar het ziekenhuis voor zowel de afspraak met de diëtiste als de diabetesverpleegkundige. Ik ben er blij mee, want nu ik weet dat ik dit heb wil ik er ook alles aan doen om de waardes zo laag mogelijk te houden. Ik ben een ontzettende zoetekauw, maar vanaf maandag heb ik geen snoep, koek, chocolade of zoet beleg meer aangeraakt. Het voelt gewoon verkeerd. Ik hoop dat ze me vanmiddag goede handvaten meegeven om dit onder controle te houden. Ik hoop vooral dat de kleine man in m'n buik het de laatste weken nog goed heeft bij mama. 

Daar laat ik met alle liefde voor die twee maandjes alle zoetigheid en lekkere dingen voor staan!  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je