Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Help, zwangerschapsdiabetes?! Deel 2

In mijn vorige blog schreef ik over de vermoedens van zwangerschapsdiabetes en de komende glucosetest. Hier dan het vervolg..

maandag 7 maart

Daar zit ik dan om 8:15 in het ziekenhuis. We gaan prikken door middel van een vingerprik. 'Gelukkig, want dan kan ik gelijk de waardes zien,' dacht ik nog. Nuchter had ik een mooie waarde van 4,8. Het drankje klokte ik zo snel mogelijk weg, dan ben ik er maar vanaf. Wat een zoete grei zeg, niet normaal! Dik tevreden liep ik daarna met mijn twee tijdschriften richting de rustruimte. De timer was op 2 uur gezet en het wachten kon beginnen. 

Ik voelde me even wat misselijk na het drankje, maar dat trok al snel weg. Na twee uur lang mensen kijken, me verdiepen in mijn VIVA en KEK mama en een beetje 'spelen' op m'n mobiel ging dan eindelijk de pieper af. Ik voelde me zo goed dat ik het volste vertrouwen had in de uitslag. 

Dat beetje 'spelen' op mijn mobiel had er ook voor gezorgd dat ik me al een beetje had ingelezen. De waarde moest na 2 uur onder de 7,8 uitkomen. Kom maar op! Prikje gezet en het apparaatje deed zijn werk. Piep! Ik kijk nieuwsgierig mee naar het schermpje: 9,6! Nee toch?! 

Op het priklab mogen ze niks zeggen over de uitslag. Ik zou de volgende dag gebeld worden door de gynaecoloog. Ik wist zelf op dat moment eigenlijk al genoeg. Ik had een boterham mee met chocopasta, aangezien ik om 10:30 nog steeds niet had gegeten. Dat voelde wel even dubbel om op dat moment te eten. Sindsdien heb ik alle zoete beleg, snoep en koek uit voorzorg maar vast afgeschreven. 

Dinsdag 8 maart

De volgende dag het verlossende woord. Alhoewel het niet meer 'verlossend' was. Het bevestigde wat ik al dacht: zwangerschapsdiabetes. Ik kreeg via de telefoon te horen dat ik naar de diëtist moest, naar de diabetesverpleegkundige en o ja, de controle kwam vanaf nu ook bij de gynaecoloog. De baby liep al zo voor in de groei dat de zorg volledig werd overgenomen van de verloskundige. 

Wat een veranderingen opeens! Het begon me even allemaal te duizelen. Ik heb helemaal geen klachten.. Toch? Ja voel me wel eens niet helemaal lekker, maar dat hoort ook bij een zwangerschap. Het maakte me wel even onzeker. Ik wilde zo snel mogelijk weten wat er nu zou moeten gebeuren. Helaas moet je dan weer afwachten tot je gebeld wordt voor alle afspraken.

Donderdag 10 maart

Vandaag is het dan zover. Zo meteen mag ik weer naar het ziekenhuis voor zowel de afspraak met de diëtiste als de diabetesverpleegkundige. Ik ben er blij mee, want nu ik weet dat ik dit heb wil ik er ook alles aan doen om de waardes zo laag mogelijk te houden. Ik ben een ontzettende zoetekauw, maar vanaf maandag heb ik geen snoep, koek, chocolade of zoet beleg meer aangeraakt. Het voelt gewoon verkeerd. Ik hoop dat ze me vanmiddag goede handvaten meegeven om dit onder controle te houden. Ik hoop vooral dat de kleine man in m'n buik het de laatste weken nog goed heeft bij mama. 

Daar laat ik met alle liefde voor die twee maandjes alle zoetigheid en lekkere dingen voor staan!  

8 jaar geleden

Dat is balen inderdaad. Ik heb het ook gehad en dat is met een dieet opgelost. Dus het komt goed ;-) Bij mij hebben ze het pas met 35 weken gecontroleerd. Mijn zoontje is wel met ruim 10 pond geboren, maar echt kerngezond! Ik zal me niet teveel zorgen maken als ik jou was ;-) Als je aan je dieet houdt, dan komt het goed. Ik had veel light producten en daarnaast het fruit laten staan (want daar zit ook suiker in). Dat was bij mij echt de boosdoener. Ik at i.p.v. chips fruit, omdat ik dacht dat dat gezond was. Misschien was dat in de meeste gevallen ook wel, maar in mijn geval dus niet.... Het komt goed. Ik ben een echte zoetekauw, maar ik vond het heel goed te doen.

8 jaar geleden

Fruit (of zelfs groente) smoothie mag ook niet meer, want dat zijn snelle suikers :( vruchtensap mag ook niet en fruitinname moet verdeeld worden over de dag

8 jaar geleden

Ik kreeg gisteren het telefoontje dat ze mijn waardes toch te hoog vonden (had 4 dagen de dagcurve bij gehouden). Was echt een schok, want ik zat altijd onder het maximum terwijl ik normaal had gegeten en zelfs af en toe gesnoept! Maar ze vonden net te wisselend.. Ik heb zo gehuild dat mijn 2,5 jarige dochter mij haar speen in de mond duwde.. Volgende week maandag heb ik weer een echo omdat de groei toch iets voor lag en dinsdag moet ik naar de diëtist. Ik kan het niet helpen, maar ik kan ze gewoon niet zo serieus nemen.. Mijn man heeft een paar keer zijn waardes met mij mee geprikt en dat lag steeds rond hetzelfde.. Naja nog even.. (34,4 weken)

8 jaar geleden

Het is altijd een domper om te horen maar vele malen beter als je waardes goed zijn en je baby niks heeft na de geboorte mijn dochter waar ze met 36 weken achter kwamen had een te laag suiker wat vreselijk was dat heel der hieltjea blauw van het prikken ... nu bij de tweede al met 18 weken vastgesteld en dus aan dieet en daar waar ik mee doet aan een studie en tabletten slik blijven me waardes goed en hoop dat het ook zo blijft ... heel veel suces ermee