{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help, zwangerschapsdiabetes?!

Van een griepje, naar minder leven voelen, naar een ctg en echo met als resultaat mogelijke zwangerschapsdiabetes. Wat een week!

Afbeelding blog 'Help, zwangerschapsdiabetes?! ' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben nu 31 weken zwanger. Afgelopen week voelde ik me niet goed. Ik was al langer aan het 'kwakkelen', dus ik bracht het onder bij de noemer 'griep'. Even rustig aan doen en dan zal het vast weer snel beter gaan. Dus alles even op een laag pitje, extra slapen en me overgeven aan alle klachten. 

Echter bedacht ik me in de middag dat ik de kleine man nog nauwelijks had gevoeld die dag. Normaal is het een ontzettende druktemaker. Zodra ik lig, laat hij altijd wel van zich horen. Maar vandaag niet. Na mijn middagdutje was het nog niet beter. Help? Wat moet ik hier nou mee. Met mijn angelsound kon ik het hartje gelukkig al snel vinden. Vriendlief wilde echter dat ik toch even de verloskundige zou bellen voor de zekerheid. Daar zeiden ze dat ze erg blij waren dat ik had gebeld. Dat ik het hartje kon horen zei helaas niets over hoe de baby zich voelde in de buik, aldus de verloskundige. 

Daar gingen we, hup, voor een extra controle. En daarna, hup, door haar het ziekenhuis voor een ctg. Het apparaat was nog maar net aangesloten of meneer begon duidelijk te koprollen in de buik. Zo afwezig als hij de rest van de dag was, zo aanwezig was hij nu. De verpleegkundige vertelde dat de baby's wel valer erg actief werden zodra ze aangesloten werden op de ctg omdat ze dit niet altijd even prettig vinden. Voor mij natuurlijk een hele geruststelling dat hij weer volop aan het bewegen was en na een half uur bleek alles dik in orde! 

De dag erna kregen we nog een echo, dat hoorde bij het protocol van 'minder leven voelen'. De kleine man was helemaal gezond, vruchtwater goed, navelstreng goed. Alleen één ding.. hij blijkt 2 tot 3 weken voor te liggen op de groei! Nu wist ik dat de verloskundige ook vermoedens had van een voorloop op de groei in verband met mijn baarmoeder die te hard lijkt te groeien. Dit is toch wel een behoorlijk verschil. Nu dus door de gynaecoloog doorgestuurd voor een glucose tolerantie test. Want ja, wie weet heb je wel zwangerschapsdiabetes. 

Huh, wat, echt? Van niks aan de hand, ga ik nu voor een derde keer in één week naar het ziekenhuis. De test is morgen en ik krijg dinsdag de uitslag. Ik ben zo benieuwd! Over de test hoor ik verschillende verhalen. Veelal negatief. Hoe hebben andere zwangeren deze ervaren? En voor degene die als uitslag zwangerschapsdiabetes kregen; kreeg je een dieet of moest je ook gelijk insuline spuiten? 

Duimen jullie morgen met me mee voor een goede afloop? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je