{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help! Ik schiet tekort!

Ik schiet tekort! Aan mijn 2 kids, de baby, mijn man, mijn werk, mijn alles.... Maar ook mezelf!

Afbeelding blog 'Help! Ik schiet tekort!' Achtergrond blur afbeelding

Je lichaam is aan het bikkelen! Ai.... Die hakt erin! Maar laat ik beginnen bij het begin. ;)

Al een paar keer zei ik tegen de verloskundige dat ik me zo'n vaatdoek voel. Ik zie continu sterretjes, ben benauwd, ik hijg heel charmant bij de minste inspanning en zou het liefste de hele dag slapen als mijn bekken dat toeliet. Het werd en wordt ook steeds erger, ik durf niet meer naar buiten met mijn kids en zelfs naar school brengen en ophalen zou ik beter niet meer doen. Ik schiet tekort! Arme kindjes...

Waar mijn man al veel deed in huis, doet hij nu bijna alles. Ik ga gewoon van mijn stokkie als ik me inspan. Echt zo frustrerend! Ik schiet tekort...

Mijn werk, jeetje wat baal ik daarvan! Ik werk al even niet meer en het is duidelijk dat mijn collega's dat niet tof vinden deze tijd van het jaar. Het is super druk! Ik schiet tekort...

Er zijn veel meer dingen die ik nu niet kan en het vreet me op. Ik wil zo graag meer! En vooral, ik wil me graag weer goed voelen! Ik wil niet meer tekort schieten...

Toch maar eens bloed laten prikken! Mijn wereldje wordt zo wel erg klein zonder hobby, werk en dagelijkse uitstapjes.

Een dag eerder dan ik dacht krijg ik de uitslag van het bloedonderzoek. Ik stuur ze door aan een bevriend verloskundige en laat het bezinken. Ik HEB tekort! En niet een klein beetje, nee een groot tekort. De grootste tekorten zitten in ijzer (5.8), Vit B12 (59) en Vit D (21). Ik krijg reactie van de verloskundige, jeetje wat een grote tekorten! Ze snapt dat ik me zo klote voel! En ja ik voel me klote! Lichamelijk maar ook mentaal. Als je je niet goed voelt en dat tegen anderen zegt zonder concrete onderbouwing, dan is het niet altijd makkelijk voor de ander om het voor waar aan te nemen. En voor mij geldt dat ik dat ook weet. Het voelt dan als smoesjes en excuses, terwijl ik weet dat het wel degelijk zo is. 

Je lichaam is aan het bikkelen! Dat zei ze ook nog. En echt die kwam dus binnen. Ik ben helemaal geen jankerd, maar ze kwamen en ik kon ze niet stoppen. Fijn om geen aansteller te zijn! 

Dus nu werk aan de winkel om de waarden weer omhoog te krijgen. Hopelijk krijg ik dan de kans om nog even een leuke moeder te zijn voor mijn kindjes, een minder luie vrouw te zijn voor mijn man, een energieke werknemer te zijn, mijn hobby weer op te pakken, weer boodschappen te kunnen doen en eigenlijk gewoon terug naar een actief leven. Terug naar de mogelijkheid voor een wandeling in het bos. 

Nog ruim 13 weken te gaan! Wie duimt er mee? ????

Ik duim zelf nog even voor een goed behandelplan van de huisarts, want die dacht dit met multivitamines en ferro af te kunnen doen. Maar dat is een verhaal op zich. ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je