Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Help ik kan niet genieten:(.........

afgelopen vrijdag hadden we de eerste echo waarin bleek dat ik in verwachting ben van een tweeling

Inmiddels zijn we een aantal dagen verder en zijn we over de eerste schrik heen!! Gelukkig!! Nu we aan het idee gewend zijn zitten we meteen opnieuw in een achtbaan. aangezien ik verder bleek dan verwacht heb ik gisteren bloed laten prikken voor de nekplooimeting van aanstaande maandag. Maar ik bemerk aan mijzelf dat ik nu op een punt ben dat ik mezelf niet blij voel, ik ben zo ontzettend bang of alles wel in orde is met onze kindjes. Hoe meer ik naar de foto s en het filmpje kijk van onze twin hoe meer ik eraan gehecht raak. Ik voel me niet onbezorgd zwanger zoals ik ervaren bij onze dochter. Deze kindjes zijn zo welkom dat ik gewoonweg niet durf te dromen dat alles gezond is..... voordat ik vragen krijg, wij ondergaan de nekplooimeting en het vervolg onderzoek heel bewust om voor ons diverse redenen waaronder mijn leeftijd en wat familiaire kwesties. Ik vraag me af zijn er meer zwangeren met het gevoel dat ze nog niet blij durven zijn ??? Zijn er mama s met ervaringen over diverse testen- vlokkentest- vruchtwaterpuncties enzovoort?

10 jaar geleden

Hoi Wicky...na googlen op "vruchtwaterpunctie bij tweeling" kwam ik bij dit forumbericht terecht. Moet even reageren, ook vanwege de herkenning van de shock en tranen bij de ontdekking van een tweeling zwangerschap. Was ik toch niet de enige ;-) Ik ben nu 14 weken zwanger en moet half april naar t Erasmus voor een vruchtwaterpunctie. Best wel spannend. Groetjes en succes met je besluiten. Marjan Hoogink

10 jaar geleden

Hoi Antonia dank je wel voor je reactie! Het was idd eerst schrikken zo met blote buik op die tafel. Maar na twee dagen huilen ( emoties hormonen enz) helemaal blij met twee kindjes. Voel me een rijk mens dat dit mij mag overkomen inmiddels. Idd schiet niemand er wat mee op met die bangigheid, buiten dat ik niet de eerste moeder ben die wat ouder is en kinderen krijgt,,,tenminste volgens de nl begrippen ben ik oud:( inmiddels zijn we ook wat positiever ingesteld pfoe dat kost toch veel minder energie....morgen is de nekplooimeting en dan zien we weer verder. Ik probeer me neer te leggen bij de onzekerheid van komende weken. Wij testen bewust door ook door een aantal gezondheids dingen in de familie willen we voorbereid zijn.morgen tussen de middag mogen we weer op de tafel met blote inmiddels echt groeiende buik:) nu al.....dat had ik bij onze eerste helemaal niet dus stiekum geniet ik er al van , van dat buikje...

10 jaar geleden

Hoi fleursel, dank voor je reactie. Fijn dat je kindje verder helemaal gezond is. Bij ons spelen er helaas nog wat familie dingen mee vandaar ook de uitgebreide onderzoeken. De bloedtesten waar je het over hebt zijn de nip test die per april in nl mogelijk is. Alleen kan deze helaas niet uitgevoerd worden bij een tweeling zwangerschap. Dus dat gaat m niet worden. Het is wel een uitkomst voor veel mama s idd zo n test:)

10 jaar geleden

hoihoi, ikzelf bleek bij 12 weken een kindje met een omphalocele (open buikje ) te hebben kans op eventuele geestelijke afwijkingen komt hierbij vaker voor dan wanneer een kindje 'gezond' is. erg onzekere tijden maar ik heb geen.functie gedaan. puur vanwege de kans op miskraam. ... omdat we gedurende de hele zwangerschap dus vragen en zorgen hadden zijn we haptonomie gaan doen. aanrader voor iedereen die weer wil genieten van het zwanger zijn!! wist je trouwens dat per april 2014 ook in nederland (voorheen alleen in belgië), via bloedtest (bloedafname bij mama) een afwijking opgespoord kan worden. moet je eens naar informeren. is risico vrij voor de baby's! Wou dat ze dat een jaar terug he terug hadden. had me een hoop onrust bespaard. (mnd zoontje is overigens op t open buikje na gezond geboren!) :-)