{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help! Het kiezen van de naam..

De tijd begint te drinken en je bent druk bezig met de voorbereidingen. Maar dan moet je nog de perfecte naam kiezen. Help!

Afbeelding blog 'Help! Het kiezen van de naam..'

Op jonge leeftijd (laten we zeggen vanaf mijn 15de tot mijn 21ste) was ik dikwijls lekker aan het romantiseren/fantaseren wat de namen van mijn kinderen zouden kunnen worden, aangezien ik al vanaf mijn 15de met mijn huidige man samen ben kon ik al goed inspelen op de achternaam etc. 

Vooral voor een dochter was ik er toch wel vrij zeker van. 

Maar nu is het zo ver, we zijn opnieuw in verwachting en verwachten een dochter en ineens vind ik geen één naam meer leuk, of nouja wel leuk maar niet WAUW!

Alle namen die al jaren lang door mijn hoofd vlogen zijn het ineens niet meer voor mij en dan sta je blanco. 

Voor mij is het belangrijk dat de naam een mooie betekenis heeft, dat de naam zo onbekend/uniek mogelijk is, maar toch nog klinkt als een naam en niet als een verzonnen woord. Geliefd niet Nederlands en niet eindigen op een A klank + ik moet niemand kennen met dezelfde naam. Dat laatste is vooral een hele opgave, bij ons in de kerk zijn ze erg creatief met namen en gaan ze niet voor de standaard bijbel figuren die iedereen goed kent, ze komen op de meeste bijzondere namen en sommige vind ik geweldig! Maar die namen kunnen dan al niet meer want zo heet de dochter van ... al.' Wil dan toch wat creatiever zijn!

Verder willen we gaan voor lief maar ook stoer en vrouwelijk! 

Ik weet niet of ik de enige mama ben maar ik heb werkelijk alle namenlijsten en forums gehad die er op internet staan, ik heb ook de meisjesnamenlijsten van het SVB door genomen, en aangezien mijn voorkeur naar iets bijbels gaat heb ik ook alle Bijbelse namen, alle Bijbelse plaatsnamen zelfs Bijbelse planten/voorwerpen in verschillende talen opgezocht! En nog steeds was er geen naam waarvan ik zei, dit is het!

Ik ben bang dat ik straks gewoon een naam moet kiezen van ons lijstje en daar ''genoegen'' mee moet nemen en dat voelt niet helemaal goed, ik denk serieus dat ik 'de naam' nog niet ben tegen gekomen.

Gelukkig hebben we nog een aantal weekjes maar ik ben liever goed voorbereid en zit hem lekker te stressen.

Zullen het de hormonen zijn? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je