Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Help extreem misselijk

Sinds een week of 3 weet ik dat ik zwanger ben. Het is ons tweede wondertje dat zich nu al 6 of 7 weken aan het ontwikkelen is in mijn buik.

ik ben dus zwanger en zoals veel vrouwen voor mij al hebben ervaren kan daar erge misselijkheid bij komen.

Ik hoop met deze blog advies en tips te kunnen krijgen omdat ik al sinds maandag niet meer functioneer door de misselijkheid en begin ten einde raad te raken.

Met de zwangerschap van mijn zoontje heb ik dit ook gehad tot best ver in de zwangerschap en ben dat toen doorgekomen met dompiridon.Echter schijnt dit middel nu veranderd te zijn waardoor het schadelijk is voor de vrucht. Ik gebruik nu emesafene maar dat helpt alleen het braken tegen te gaan de misselijkheid blijft.

Dus lieve mama's en mama's to be wat hebben jullie geprobeerd voor de misselijkheid een beetje tegen te gaan? Alle tips zijn welkom want hoop me snel wat beter te voelen zodat ik wel mee kan voor maandag mijn zoontje voor de eerste keer naar de basisschool te brengen.

8 jaar geleden

Gemberthee van de bio winkel. Van het idee werd ik al misselijk maar het hielp enorm.

8 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Primperan had ik graag willen hebben omdat ik er ook bekend mee ben maar de huisarts vind het te risicovol om te geven. Mijn vriend heeft me vanmiddag gember tabletten mee genomen en merk wel dat de misselijkheid er wat van zakt ik hoop dat het met wat langer gebruik helemaal zal weg gaan.

8 jaar geleden

Oh wat vervelend zeg ik ben ook zo misselijk geweest de eerste weken, Ik heb toen eerst ook Emesafene gekregen maar dit deed het niet voor mij, toen ik echt niet meer kon heb ik primperan van de huisarts gekregen en dit werkte echt binnen een dag. Ik ben dezelfde dag nog gestopt met spugen en ben daarna heeel langzaam aan weer opgeknapt. Nu was dit ook wel in week 12/13 dus zoiezo aan het eind van het eerste trimester maar die primperan heeft wel echt goed gewerkt bij mij. (Het helpt overigens niet alleen tegen het spugen maar ook echt tegen de misselijkheid, het was niet helemaal weg maar werd wel houdbaar.)

8 jaar geleden

Ik heb heel veel soep gegeten. Dat liet mijn maag echt rusten.