{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help, 39 weken zwanger en een tekenbeet!!

Afbeelding blog 'Help, 39 weken zwanger en een tekenbeet!!' Achtergrond blur afbeelding

Morgen ben ik 39 weken zwanger, wat vliegt de tijd. En wat is het warm geweest de afgelopen dagen. Vandaag heb ik even een dagje voor mezelf gehad. Ik heb thuis opgeruimd en de was gedaan, daarna heb ik nog even mijn nagels laten doen. Dat was heerlijk!

Om 17.00 heb ik m'n kleine man opgehaald van het kinderdagverblijf, hij had een leuk dagje gehad. Eenmaal thuis aangekomen hebben iets makkelijks gegeten. V had al op het kinderdagverblijf gegeten en mijn partner en ik hebben een salade gegeten met wat stokbrood.

Na het eten ben ik samen met mijn boefje op het gras gaan spelen. Al snel ging ik liggen en klom hij over mij heen, er werd gelachen en met water gespeeld.

Om 19.00 ging V in bad. Ik wilde mijn voeten nog verzorgen en besloot om met V mee te gaan. We lachten, speelden en spetterden. Toen mijn man V uit bad kwam halen besloot ik om nog 10 minuutjes te blijven liggen. Uiteindelijk ging ik ook uit bad, droogde me af en kleedde me aan.

We gingen nog even lekker buiten zitten samen, kletsend over vanalles en nog wat. Om 21.30 gingen we naar binnen, keken wat televisie en besloten even later om naar boven te gaan.

Toen we in bed lagen wreef ik over mijn bovenbeen en al mijn haren gingen overeind. Ik voelde een teek!

Ik heb al 2 keer eerder een tekenbeet gehad en er een soort fobie aan overgehouden.

Toen ik over mijn been wreef dacht ik in eerste instantie een soort van wratje te voelen, weet je wel zo’n vies dun ‘sliertje’ wat wiebelt. Maar toch vroeg ik aan mijn man of hij naar mijn been wilde kijken. Hij legde mij op m'n zij, keek naar m'n been en zei waar ik al bang voor was. Inderdaad een teek!

Ik wist het stiekem al, maar het overviel mij toch. Tranen stroomden over m'n wangen. Er schoot van alles door mijn hoofd: De ziekte van lyme, alweer, waarom ik, ons meisje en waarom nu?

Mijn man vroeg waar we een tekentang hadden liggen, en deze lag gelukkig in mijn nachtkastje. Voorzichtig en zorgvuldig verwijderde hij de teek en ontsmette de beet. Ondertussen kon ik alleen maar huilen, en nu? Kan een tekenbeet kwaad tijdens de zwangerschap? Moet ik iets doen?

Na een tijdje Google te hebben geraadpleegd maar weinig duidelijke informatie gevonden te hebben gevonden, besloot ik om de HAP te bellen. Aangezien morgen de huisarts ook dicht zou zijn, dan naar meteen bellen.

De mevrouw aan de andere kant van de lijn had meteen door dat ik me behoorlijk zorgen maakte, het duurt dus ook niet lang voordat ik weer begon te snikken.

Ze probeerde met gerust te stellen en vroeg hoelang ik denk de teek heb gehad.

Ik wist bijna zeker dat deze gebeten heeft op het moment dat ik met de kleine man in het gras heb gelegen. Dus ik vermoedde vanaf een uur of 19.00 ongeveer.

Ze vroeg naar de grote van de teek en of deze helemaal verwijderd was. Gelukkig was de teek nog maar iniminie, en volgens mijn man helemaal goed verwijderd. Ze gaft nog aan dat het goed ontsmet moest worden, gelukkig hadden we dat zelf al gedaan.

Ook vertelde ze dat als een teek nog geen 24 uur zit, de kans op lyme minimaal is.

Wel moet ik het in de gaten houden de komen de tijd. Ik vraag me af of het verhaal van de 24 uur wel klopt... Maar ja, ik kan er op moment niks aan veranderen.... Ik ga hopen dat ik geen rode kring ga zien, meer kan ik op het moment ook niet doen😓😓

Liefs X

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je