{{ message.message }}
{{ button.text }}

Helaas, niet thuis bevallen (deel 1)

In het begin wist ik het zeker, bevallen in het ziekenhuis, dat ging helaas niet door!

Afbeelding blog 'Helaas, niet thuis bevallen (deel 1)'

23 Juni 2014

Pats boem! totaal onverwachts..
Wat een rollercoaster was dat vandaag toen ik bij de verloskundige vertrok.
Vanmiddag om 12:45 had ik mijn gewone wekelijkse controle.
Het vocht in mn enkels is al enige tijd aanwezig, in mn vingers de tintelingen werden al wat erger... wat ik ook wel aangaf.. en mn bloeddruk was alweer wat hoog na binnenkomst.
Deze wilde ze dan even later nog een keer meten.. Ik ben dit wel gewend dus nog geen reden tot paniek he!
helaas, hij was weer te hoog . Ze vond me in mn gezicht toch vandaag ook wel wat opgezwollen en dus vroeg ze me of ik even over een staafje heen wilde plassen om te kijken of er toevallig teveel eiwitten in mn urine zaten. "ja hoor komt goed!"
Ja, juist.. het plassen lukte totaal niet xD, ik was thuis nog geweest dus er kwam niets uit. beetje wiebelen beetje springen persen had geen zin haha. uiteindelijk met veel moeite kwamen dr wat druppels. Snel opvangen die handel!
"ja deze geeft toch wel wat aan" de staafjes zijn niet 100% betrouwbaar dus voor de zekerheid moest ik dan toch maar even naar het Spijkenisse medisch centrum om mijn bloed te laten prikken. In combi met al die andere vocht klachtjes zou het toch wel eens zwangerschaps vergiftiging kunnen zijn.. en anders is het alleen maar om het uit te sluiten.
Dus hop op mn fietsie dr naartoe.
Wat een uitgestorven boel daar, niemand te zien haha.

Ik mocht even gaan liggen en er kwam iemand bij me.. dr werden plakkers op mn buik gedaan om de baby ook in de gaten te houden, een bloeddruk band omgedaan en mn bloed werd geprikt. (dat laatste wist ik, de rest was even een verrassing!)
Een half uur wilde ze even een filmpje maken van alles..
Oja! ik moest ook weer in een potje plassen! God gaan we weer! gelukkig kwam het nu iets sneller haha.
1,5 moest ik wachten op de uitslag van de urine.
Tussentijds kwam de verpleegkundige al om me in ieder geval vertellen dat de eerste waardes van mn bloed wel goed waren. Mn HB (ijzer enz) was goed.. de rest kwam nog.
Na een uurtje kwam ze weer om te vertellen dat er helaas in de andere bloedwaardes toch wel veel schommelingen te zien waren van mn lever en nieren die er op aangaven dat het zwangerschapsvergifting was.
Er werd ondertussen al flink gesproken over ingeleid worden in het Vlietland.
'shit! daar ging mn thuisbeval plan'
Vervolgens werd er gesproken dat ik dan iig in het vlietland na 24 uur nog een keer mn urine misschien moest afgeven, of zelfs een nachtje blijven.. 'zat k al helemaal niet op tewachten!" maar het was nog vroeg!
Uiteindelijk denk dik 2 uur later (geen 1,5 :p) kwam ze dan weer terug. Het was allemaal wel duidelijk dat het zwangerschaps vergiftiging was.. maar de hoofd arts wilde me nog even zien.
Ik mocht gelijk door naar het vlietland gaan en het was wel duidelijk. Morgen wordt je dan ingeleid.. hoe dat allemaal zal gaan zal je daar horen.. was het dan.
We moesten gelijk door.. maar ik, eigenwijs dat ik was was als de dood dat ik echt niet meer terug thuis zou komen en ik moest en zou mn vluchtkoffertje zelf nog even checken.. dus even snel naar huis..
Koffertje aanvullen en daar gingen we weer!

In het vlietland wilde ze nogmaals mn bloed prikken.. en ook maar eventjes een echo maken van de baby. Mn bloed wilde niet in het buisje stromen dus ik moest minstens 10 keer! opnieuw geprikt worden! en ze moest aardig met mn aders spelen om dr wat uit te krijgen. OMG ging door de grond!!
Uiteindelijk toch gelukt.
Weer even een uurtje wachten op de uitslag. Als de lever en nier waardes niet waren gestegen of in iedergeval gelijk waren mocht ik nog een nachtje thuis slapen.. anders moest ik blijven ter observatie.
Gelukkig! het was hetzelfde, ik mocht nog even naar huis.

Maar! morgen om 07:00!! moet ik terug komen en dan ga ik ingeleid worden.
Ze gaan eerst met een inwendig onderzoek bepalen hoe dit gedaan gaat worden.
Is mn baarmoedermond goed genoeg gerijpt (waar ze niet van uit gaan, maar stel) dan hoeven ze alleen mn vliezen te breken en gaat mn lichaam daar hopelijk zelf op reageren. Zo niet dan moet ik hoe dan ook tabletjes krijgen die dit rijpingsproces doen (primen noemen ze het) en dan is het even allemaal afwachten hoe snel het gaat lopen.
Het kan snel gaan, het kan ook 24 uur duren. Ze mogen het 2 dagen proberen dan moet er een rustdag komen en dan zou het weer opgepakt worden.
Laten we dat laatste allemaal even niet hopen!

Pff wat een dag! Dit had ik absoluut NIET verwacht toen ik vanmorgen wakker werd.. maar er is geen ontkomen aan.
Alles uit voorzorg voor gezondheid vna mij en baby!
Laatste nachtje thuis zonder baby dus!

Ik ga even zen worden en me voorbereiden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je