{{ message.message }}
{{ button.text }}

Helaas een ander zwangerschap als gehoopt

En toen lag je in het ziekenhuis niet weten wat je te wachten staat en gaat gebeuren.

Afbeelding blog 'Helaas een ander zwangerschap als gehoopt'

Je eerste zwangerschap zou mooi en zonder zorgen moeten zijn. Helaas was het bij ons niet zo. In het begin ging het goed je kon al snel zien dat ik zwanger was. De twintig weken echo was goed en alles zat er op en aan we waren blij en dol gelukkig. Ik dacht dat we eindelijk echt konden genieten. Maar helaas paar weken later hield ik ontzettend veel vocht vast en het is heel normaal dat gebeurt maar ik kon geen schoenen en sokken meer aan hebben en dat in de winter was geen pretje. Maar mijn bloeddruk was gelukkig op dat moment goed alleen de verloskundige vond zo uitwendig te voelen het kindje te klein en kreeg het advies om het rustig aan te doen en ze zou met de dertig weken echo pas echt goed kunnen zeggen of ze gelijk had of niet. Drie weken later de dertig weken echo gehad en die avond werd anders dan gepland. Ik had nog steeds last van vocht maar wat er bij kwam was een hoge bloeddruk plus ze kreeg gelijk ons kindje was veels te licht voor het aantal weken en ze ging me urine na kijken helaas kwam daar ook niet zo'n leuke uitslag uit, je raad het al ja te veel eiwitten moest gelijk na het ziekenhuis. Ook daar weer allerlei onderzoeken ctg en echo gehad. Tja en toen kwam de gynaecoloog met de uitslag ik had zwangerschapsvergiftiging ik moest blijven maar werd wel overgeplaatst na Zwolle omdat er kans wel was op vroeggeboorte en voor 32 weken zwangerschap moest je in een academisch ziekenhuis bevallen dat was wettelijk zo geregeld dus op na Zwolle ben nog nooit zo bang geweest als toen en een periode van onzekerheid was aangebroken. Heb twee weken in Zwolle gelegen en mocht weer terug naar me eigen ziekenhuis omdat ik voorbij de tweeëndertig weken was en ik was stabiel en de baby deed het ook heel goed. 1 dag daar gelegen mocht ik in een keer na huis het was stabiel dus was er geen enkel reden om mij te houden moest wel einde van de week weer komen voor controle. Ik was zo blij dat alles goed ging en ging dus heel positief ingesteld terug voor controle maar die was helemaal niet positief. Het was allemaal niet goed en moest dus weer blijven ik was zo boos en verdrietig voor mijn gevoel blij gemaakt met een dood vogeltje want maandags was alles nog goed en stabiel en mocht daarom na het ziekenhuis bij mij in de buurt ze hadden mij nooit na huis mogen sturen bleek achteraf want mijn bloeddruk wisselde en er kon van alles wel gebeuren. Het vertrouwen hier in het ziekenhuis was weg en ik moest ook weer overgeplaatst worden omdat ze mij niet konden garanderen dat ze mijn kindje goed konden opvangen mochten ze ingrijpen. Met infuus en al ben ik gewoon weggestuurd naar Enschede zonder begeleiding van ambulance of wat dan ook. Daar aan gekomen wisten we niet eens waar we moesten zijn en moesten we de weg vragen eenmaal op de goede afdeling te zijn aangekomen werden we aangekeken met verbaasde gezichten hoe was dit mogelijk dat wij zo binnen kwamen zonder begeleiding en in mijn toestand. Maar goed ook daar weer onderzoeken gehad en de volgende dag 's avonds een rondleiding gehad op de afdeling neonatologie we grapte nog die avond en gingen weer terug naar de afdeling voor tweede ronde ctg. Het ging in het begin goed dus mijn man ging richting huis. Hij was net weg en toen kreeg ons kindje het moeilijk zijn hartslag daalde en meerdere keren achter elkaar. De werd besloten om in te grijpen ik was bang en opgelucht te gelijk. Mijn man werd gebeld dat hij gelijk moest komen en ik werd klaar gemaakt voor de O.K. Samen vertrokken we na de O.K bang en onzeker voor wat er ons te gebeuren stond. Ik werd verder klaar gemaakt en mijn man kwam later bij. Op 19 februari 2014 om half 1 's nachts is onze zoon geboren. 7 weken te vroeg en hij was niet zwaarder dan 1466 gram en zijn lengte was 42 cm maar hij lag niet aan de beademing en deed het goed. Hij heeft wel een moeilijke start gehad hij is twee keer in een korte tijd heel ziek geworden door twee verschillende infecties en moest ook naar Zwolle voor het geval dat het nog slechter zou gaan gelukkig was hij en is nog steeds een ontzettende vechter en is hij niet nog zieker geworden en herstelde snel. Het gaat het nu heel goed met hem en genieten wij nu dubbel zo hard van hem.

image.jpg

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je