{{ message.message }}
{{ button.text }}

Heel veel bezoekjes - Bezoek 1 schoonouders

Onze ouders (vooral mijn schoonmoeder) had al heel vaak de hint laten vallen graag grootouders te willen worden. Wij hielden vol dat wij dit pas over een paar jaar wilden, maar wisten zij veel hoe serieus wij waren, haha.

Afbeelding blog 'Heel veel bezoekjes - Bezoek 1 schoonouders'

Met mijn schoonouders heb ik een goede band. Met mijn schoonvader beter dan mijn schoonmoeder, want ik vind haar nogal apart. Ze heeft een persoonlijkheid die je niet gauw ziet en dat is maar beter ook, want 1 persoon die zo is in mijn leven, kan ik prima verdragen. Zij is iemand die zich nergens mee zegt te willen bemoeien, maar het wel beter weet en ook niet snel iemand gelooft die haar tegenspreekt.
Zo hebben wij drie slaapkamers in huis. Nummer 1 is voor onszelf, de tweede dadelijk voor de baby en de derde was voor mij, dit was namelijk mijn hobbykamer. Een verzamel/game kamer.
Zij sprak vaker haar wens om oma te worden uit, zo vaak dat het langzaam irritant begon te worden en wij dit aardig hebben geprobeerd dit de kop in te drukken. Dat zij die wens had maakte ons niet zoveel uit, maar het commentaar wat zij eromheen had, was vrij vervelend. Die drie slaapkamers zijn er altijd geweest, maar als er een kind kwam, moest mijn gamekamer toch echt weg. En een reden waarom gaf ze nooit, maar voor mijn gevoel was dit, omdat zij vind dat het huis waarin wij wonen niet van ons samen is, maar van mijn vriend. Hij heeft tenslotte de hypotheek op zijn naam staan en ik kan ervan weglopen wanneer ik wil in principe. Dat ik fulltime werk en net zozeer mijn geld in ons samen steek, doet haar niet veel. Dat ik in dat huis een kamer helemaal voor mijzelf heb, is moeilijk te slikken voor haar.
Zo vind ze ook dat zij mag binnenwandelen wanneer zij wilt. Zo ook met de 30e verjaardag van mijn vriend. Ik kom thuis van mijn werk en alles is in en om het huis versiert, zonder dat ik dit van te voren wist. Als ik dus wat had gekocht en wat had willen doen, had ik dit in de emmer kunnen gooien. Maar ik had niks gekocht, want als mijn vriend ergens een MEGA BLOEDHEKEL aan heeft, is het zijn verjaardag vieren en helemaal als de tent versierd is.
Buiten dat ze dit zonder mijn weten heeft gedaan, heeft ze mij ook nog uren poetswerk bezorgt en dingen vernield met d'r (@$* tape om dingen vast te plakken. Zo kreeg ik het totaal niet van de ramen af, was een schilderij kapot, omdat ze hier tape op had geplakt en mijn vriend was pissed-off toen hij thuiskwam en het zag. Al met al geen succes.

Zo, nu heb je een klein beeld van mijn schoonmoeder. Toch hebben wij ervoor gekozen om hen als eerste in te lichten dat zij grootouders werden, zij waren namelijk het 's middags gewoon al thuis.
Niet laten weten dat wij eraan kwamen, troffen wij hen inderdaad thuis aan. Ik had een heel mooi bord gekocht met een opa/oma spreuk erop en deze samen met de echo ingepakt. Na even een klein koffiepraatje gaf ik hen het pakketje en zei dat we een kleinigheidje voor ze gekocht hadden, want we vonden het zo leuk bij het (nieuwe) interieur van hen passen. Gretig maakte mijn schoonmoeder het open en begon meteen te huilen. Mijn schoonvader keek haar vragend aan en leunde over haar schouder om te kijken wat er op het bord stond. Hij kreeg een mega lach op zijn gezicht en kwam meteen naar mij toe om mij te knuffelen en te feliciteren, daarna was mijn vriend aan de beurt.
Mijn schoonmoeder nog steeds snikkend op de bank, keek mij met waterige ogen aan en vroeg of dit echt waar was. Beetje vreemd, want zou het anders een nogal cru grapje vinden, maar ik knikte bevestigend. Ze stond op en vloog mijn vriend om de nek. Ik moest even een paar minuten wachten, maar hier had ik uiteraard geen problemen mee, haha.
Na even nog wat gebabbel vertrokken wij weer, op naar bezoek nummer 2.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je