Snap
  • Zwanger

Hebberige kindjes....herkenbaar?

Sinterklaas is weer in het land..gevolg? Veel speelgoedreclames en hebberige kindjes.

Alhoewel ik het echt een heel gezellige tijd vind hoor...als de goed heiligman weer in het land is. Maar 1 ding vind ik minder. Al die speelgoedreclames. En nee mijn jongens zitten echt niet de hele dag voor de televisie.

Het enige wat ik steeds uit de monden van mijn jongens hoor is: mama die wil ik hebben....mama dat vind ik leuk...mama mag ik dat hebben? Zucht ik begin het toch aardig vervelend te vinden. Ik weet wel dat het er ook een beetje bij hoort maar hoe leer ik mijn heren dat ze toch iets minder 'hebberig' te zijn. Beide heren zijn in de weken voor sinterklaas ook nog jarig dus ze krijgen echt genoeg cadeautjes dacht ik zo. 

Ik heb al gezegd dat mama het niet leuk vind dat ze steeds zo doen en dat ze toch al leuke cadeaus hebben gekregen. Dan krijg ik alleen maar een meewarige blik van mijn oudste.. Waar ik dan ook wel erg om moet lachen eigenlijk. De enige opmerking die nog een beetje effect heeft(in ieder geval op de oudste) is als ik zeg dat sinterklaas het ook niet leuk vind als ze continu alles willen hebben. Maar helaas werkt dat nog niet voor mijn jongste telg.

Dus dames hoe gaan jullie hiermee om?? Ik ben wel nieuwsgierig naar jullie ervaringen.

8 jaar geleden

Laat ze zelf een catalogus maken. Reclame blaadjes voor de neus, lekker knippen en plakken. Misschien voor de oudste een opdracht geven in diverse prijs categorieën in te delen ofzo. Dan zijn ze aandachtig bezig. Zeg erbij; dat als hun catalogus af is, dat hun keuzes zijn en dat ze verder moeten afwachten wat Sinterklaas hun brengt. Laat ze hun catalogus in hun schoen zetten zodat Sinterklaas weet wat ze willen. Na het schoen zetten, is de catalogus weg, de keuzes zijn gemaakt en wachten maar. Verder zeuren heeft geen nut, want Sint heeft de catalogus al. Succes!

8 jaar geleden

Ik heb gelezen om het speelgoedboek zelf te maken. Met de speelgoedplaatjes die je zelf in de prijs vind vallen en op te plakken en dat aan de kinderen kan geven om uit te zoeken. Zo voor kom je duurde kado's wat de kinderen uit zoeken. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd omdat ik een kindje heb van 3 jaar. Maar dit zal ik zeker doen in de toekomst.

8 jaar geleden

ik heb ook 3 zoons en gelukkig niet zo hebberig maar ze willen wel de duurste kado 's de middelste zoon is voor sinterklaas jarig en de oudste een paar weken na sinterklaas dus krijgen dan dubbel kado"s in 1 maand eigenlijk ik geef ze wel eens speelgoed waar ze samen mee moeten doen en dat doen ze redelijk goed het blijft moeilijk de kinderen zijn altijd zo blij als de sint weer is in het land en iedereen doet het anders (sommigen kinderen krijgen met sinterklaas en kerst ) als ze vervelend zijn geef ik ze soms ook geen aandacht is het meestal ook voorbij soms geef ik de kinderen een bedrag en dan mogen ze voor dat bedrag iets uitzoeken in de winkel dat vinden ze ook heel leuk (leren ze dat ze voor een klein bedrag ook een leuk speeltje kunnen kiezen) veel plezier met sinterklaas

8 jaar geleden

Wat marian zegt klopt wel inderdaad. Ik zeg ook ja leuk en dan is het klaar. Als ze het willen hebben zeg ik: je kan er zelf voor sparen of aan sinterklaas vragen. Maar sinterklaas kan niet alles geven aan alle kindjes. Dat werkt al jaren goed. Nu dit jaar zijn ze 5 en 6. Ik heb met het speelgoedboek aangegeven dat ze tot een bepaald bedrag mogen gaan. We kiezen daar dan 2 van uit: 1 voor sint op het werk en 1 voor sint of kerst. De rest hebben wij voor half september al in huis, gezien dan de speelgoedboeken uitkomen en de prijzen omhoog schieten. Ook met schoen zetten: ze mogen het elke dag zetten, maar de pieten kunnen niet overal elke nacht komen. Daarbij heb ik gezegd: die zeurt, krijgt niets van de sint. Ik heb hele dankbare kinderen.