{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hebben jullie je geboorte plan al kaar?

Er moet veel geregeld worden voor een bevalling. Ik en plannen.. laat mij maar lekker aanrommelen. Hebben jullie je geboorteplan al klaar?

Afbeelding blog 'Hebben jullie je geboorte plan al kaar?' Achtergrond blur afbeelding

Geboorteplan..

Tegenwoordig heeft iedereen een plan.. een bevallings- of geboorteplan wel te verstaan. Om goed voorbereid te zijn als je kindje komt. Dat snap ik. Als je graag van te voren alles weet en normaal gesproken ook alles van te voren in kannen en kruiken hebt lijkt het me niet meer dan normaal dat je dan de bevalling ook tot in de puntjes in je hoofd hebt. hebben jullie je geboorteplan al klaar?

Neem dan mij.. ik weet rond 17:00 ongeveer wat we die avond gaan eten. En ja, dat betekend dat ik soms nog naar de supermarkt moet vliegen voor een missend ingrediënt. Maar meestal weet ik wel zo’n beetje wat ik in huis heb.. dus zit er toch iets van plan talent in mij ;) Ik heb ook nooit een zwangerschapscursus gevolgd. Laat mij maar lekker ter plekke ondervinden hoe het allemaal loopt. Natuurlijk weet ik na drie kinderen wel wat er zo ongeveer gaat komen bij de bevalling. Maar ik plan nooit dingen ver vooruit. Ik ben spontaan beter. Dat werkt gewoon beter.

De vraag of ik thuis of in het ziekenhuis wil bevallen vind ik ook zo’n dingetje. Ik hoef dat niet zo nodig vast te leggen eigenlijk. Uiteindelijk kan het toch allemaal weer anders lopen. Wil ik dolgraag thuis bevallen, zou je net zien, schieten die centimeters niet op en moet ik alsnog naar het ziekenhuis. Of ik wil in het ziekenhuis bevallen en de bevalling gaat te snel.. zodat ik niet meer naar het ziekenhuis kan.

Gelukkig werd mij gisteren verteld dat ik ter plekke tijdens de bevalling nog van alles mag beslissen. Dat klinkt beter. Ik zie wel hoe ik me dan voel. Als het allemaal goed voelt, blijf ik lekker thuis. Bel de oppas voor de kinderen en zorg dan mijn man op tijd thuis is. Zegt mijn gevoel iets anders zit ik binnen no time in de auto, of het ziekenhuis er klaar voor is of niet dan kom ik eraan!

Kom maar op met die bevalling..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je