Snap
  • Zwanger

Heb jij zomaar €8.000 paraat?

Waarom? Natuurlijk denk je er niet graag over na, maar een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. Is jouw gezin in staat om zo’n bedrag binnen een korte termijn paraat te hebben?

Uit een onderzoek van Gfk onder 56.103 Nederlanders blijkt dat drie op de tien Nederlanders geen kans ziet om de kosten van een uitvaart te betalen binnen dertig dagen. 12% geeft aan het bedrag niet zelf te kunnen voldoen, maar denkt het geld wel op een andere manier bij elkaar te kunnen krijgen. Eén op de tien mensen weet niet of zij de kosten binnen de gestelde betalingstermijn kunnen betalen. Hoe zit dat bij jou? Heeft jouw gezin het geld voor een uitvaart direct voorhanden mocht het nodig zijn?

Waar betaal je voor? Wij leggen het uit!

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat een uitvaart al gauw enkele duizenden euro’s kost. In eerste instantie zijn er altijd de basiskosten. Deze liggen in Nederland rond de €2.400 en bestaan uit de kosten van het verzorgen van de uitvaart door een uitvaartverzorger, de laatste verzorging van de overledene en het bezorgen van de kist.

Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is verder afhankelijk van de persoonlijke wensen. Wil je bijvoorbeeld gecremeerd of begraven worden? Een crematie kost al snel tussen de €6.500 en €9.000 en een begrafenis tussen de €8.500 en €11.000. Een begrafenis is vaak duurder vanwege de grafrechten die betaald moeten worden en de kosten voor de aanschaf van een grafmonument. Naast deze factoren speelt de locatie ook een rol. In de Randstad zijn de kosten voor grafrechten bijvoorbeeld hoger dan in een willekeurig dorpje in Friesland.

Sparen of een uitvaartverzekering?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om dit bedrag bij elkaar te sparen. Maar als je gezin meerdere gezinsleden telt, wordt dit al wat lastiger. Het gaat natuurlijk ook een tijd duren voordat je het benodigde bedrag bij elkaar hebt gespaard. Een alternatief voor sparen is dan ook om een uitvaartverzekering af te sluiten voor het hele gezin. Jijzelf, je partner én je kinderen zijn dan direct verzekerd voor de kosten van een uitvaart. Zo laat je nabestaanden niet met onverwachte kosten achter. Bij Monuta kun je je kinderen gratis meeverzekeren als je voor jezelf een uitvaartverzekering afsluit. Een uitvaartverzekering kun je tegenwoordig snel en eenvoudig online afsluiten. Vervolgens heb je er geen omkijken meer naar…tijd om je met iets leukers bezig te houden!

Heb jij een uitvaartverzekering?

7 jaar geleden

Als je je kind mee verzekert, is hij of zij tot 18 jaar mee verzekerd. Daarna niet meer. Wij hebben voor beide kids een aparte polis afgesloten na hun geboorte. Omdat je algemeen gezien langer leeft dan wanneer je 'al' 18 bent is de premie lager tov wanneer je een polis afsluit vanaf hun 18e.

7 jaar geleden

ik dacht oh een blog, maar nee, het is verkapte reclame!

7 jaar geleden

1e gedachte is wat een verkapte reclame is dit zeg. Verder hebben wij voor ons allemaal een goede uitvaartverzekering bij dela die had ik al en mijn dochter heb ik onlangs bijgeschreven veel te laat had het veel eerder al willen doen maar je vergeet het gewoon. Hoe dan ook vind ik het belangrijk dat we een mooie uitvaart hebben zonder ons in de schulden te moeten steken dus we zijn voor een royaal bedrag verzekerd.

7 jaar geleden

Wij hebben onze kinderen gelijk na de geboorte mee verzekerd met onze verzekering bij Monuta. Inderdaad je wilt er niet mee bezig zijn of over nadenken, maar wat als......