{{ message.message }}
{{ button.text }}

Heb je haar weer...

Eerste keer zwanger en overbezorgd

Afbeelding blog 'Heb je haar weer... ' Achtergrond blur afbeelding

Toen ik erachter kwam dat ik in verwachting was zei ik direct: 'Ik word niet zo'n overbezorgde zwangere, hoor'. Daar kwam ik dus even keihard van terug. Ik was wel degelijk zo'n overbezorgde zwangere. Misschien was het mijn onzekerheid, maar mijn instinct zei mij dat er iets mis was. Ik was meer in het ziekenhuis dan thuis vanwege HG, wat gelukkig minder werd met sondevoeding, maar liep daarnaast meermaals het ziekenhuis in, omdat ik mij zorgen maakte om de baby. 

Ondanks dat ik steeds weer een kloppend hartje hoorde of een goede echo had, was ik er nog niet gerust op. Als ik weer naar binnen liep dacht ik: 'Ze zullen wel denken, heb je haar weer...' Gelukkig heb ik nooit de indruk gekregen dat dit ook daadwerkelijk werd gedacht in het ziekenhuis. Ik vond het zelf gewoon vervelend, ik wilde niet zo zijn. Maar ik wist zeker dat er iets niet goed was. Je hoorde een prachtig kloppend hartje en op de echo's was een perfect groeiende baby te zien. Waar maak je je zorgen om... Ik kon het rare gevoel niet naast mij neerleggen, maar kon gelukkig wel genieten. 

Zeker toen de sonde eruit was, kon ik nog meer genieten. Tijdens weer een extra controle echo, merkte de gynaecoloog op dat ik wat minder vruchtwater had. Ik antwoordde direct: 'Zie je wel, ik zei het toch!' De gynaecoloog vertelde dat het nog steeds geen reden tot zorg was en dat dit vaker voorkomt. Tijdens de volgende extra controle afspraak was het vruchtwater nog steeds wat weinig, maar volgens de gynaecoloog echt nog geen reden tot zorg. 

Met mijn stomme hoofd tikte in op Google: weinig vruchtwater. Doe dit gewoon maar niet. Het maakt je alleen maar bang, nog meer onzeker en in de meeste gevallen zit dokter Google er compleet naast. Tijdens mijn zoektocht op Google kwam ik een link tegen met een aandoening. Ik heb de informatie ademloos zitten lezen en voelde een soort van kalmte over mij heen komen en zei hardop: 'Dit is het'. Dit is wat er mis is. Ik had alle informatie geprint en meegenomen naar de gynaecoloog, ik was er 100% zeker van dat dit het was. De gynaecoloog niet. Ik mocht niet meer op Google kijken...

In mijn volgende blog lees je wat Dokter Google gevonden had en of mijn instinct klopte.

P.s.: Ik Google graag, maar ik raad het echt af, het maakt je alleen maar banger en zorgt dat je je nog meer zorgen gaat maken wat vaak niet eens nodig is.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je