{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hawaii blouses en cocktails

en toen..

Afbeelding blog 'Hawaii blouses en cocktails '

Vertellen dat je zwanger bent. Tegenwoordig kan dit met heuse gender reveal party's. Blauw/roze taarten, ballonnen, kanonnen vol met poeder of confetti [ lekker ook al die zooi in huis ]. Wij zijn daar veel te nuchter voor. We hebben voor de opa's en oma's een voorleesboekje gekocht en voor vrienden een random opmerking met hint of een foto gestuurd. Het is vooral voor en van onszelf, als hij of zij er gezond en wel is kunnen we het nog jarenlang groots vieren. That's me, that's us.

Wij kwamen erachter op vakantie. Vorig jaar juni, nog één grote reis voordat het straks niet meer kan, ofja de eerste paar jaar. Je stopt met de pil en dan zien we het wel. Bali stond op ons lijstje van 'must see' : backpacken, verschillende plekken zien, een goede balans tussen cultuur en ultieme rust en vooral genieten met grote G. In het eerste resort, een oase van rust en luxe, hadden we een privé zwembad, thuisbezorg-service en stonden de cocktails nog net niet dagelijks klaar. Dat het maandelijkse feestje niet opgang kwam vond ik helemaal niet gek. Een vlucht van 16 uur, een totaal ander klimaat, mijn lijf moest duidelijk wennen.

De cocktails smaakte me prima, net als dat sigaretje wat er voor mij bij hoorde en na 5 dagen zat het me toch niet lekker. We gingen naar een andere plek en daar zou ik wel even een test halen, kon ik daarna gewoon door met de cocktails. Ging dat toch mooi even niet door, ik heb Roy de volgende ochtend wakker gemaakt met het nieuws dat we met z'n drieën in Bali waren. Cold Turkey stopte ik met alles wat niet bij zwanger zijn hoort. Ik was niet verbaasd, ik had het gewoon nog niet verwacht, het paste niet bij m'n geplande plaatje op dat moment. Blij? Ja natuurlijk! Ik had al zolang de wens om moeder te worden.

Die testen waren omgerekend €6 dus zo betrouwbaar vond ik ze niet en heb ik er later nog één gedaan. Ik hoor Roy nog zeggen : 'je kan er niet meer omheen hoor, je bent hartstikke zwanger.' En als ik nu terugdenk kan ik me de vakantie helemaal niet goed herinneren, ik wilde eigenlijk heel graag naar huis, naar m'n eigen 'schone' land en een bezoek aan de verloskundige die ons zou vertellen dat het goed was. Weird he!

Omdat ik was gestopt met roken en drinken viel ik al gauw op, dat was niemand gewend [ erg eigenlijk, sorrynotsorry ]. Met vertellen hebben we niet gewacht tot de beruchte 12 weken, het is van ons en hoort voor altijd bij ons. Nu al. Naast de vele felicitaties kreeg ik vragen te horen als 'weet je al waar je gaat je bevallen?' en 'ga je borstvoeding geven?'. Die snap ik nog altijd niet. Wat is daar nu echt belangrijk aan? Ik neem het ook niet over nu ik zelf moeder ben [ en dat met nog veel meer dingen ]. Cliché maar waar ; het is bizar en bijzonder tegelijk en gezondheid is het allerbelangrijkste. De vakantie was al gek genoeg. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je