{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hartverscheurend: 17-jarige overlijdt zodat haar kindje kan leven

De 17-jarige Jenni nam een emotionele beslissing die je hart doet breken.

Afbeelding blog 'Hartverscheurend: 17-jarige overlijdt zodat haar kindje kan leven'

Jenni is een doorsnee tiener, ze gaat naar school en heeft sinds kort een vriendje genaamd Nathan. De laatste tijd heeft Jenni last van zware, ondraaglijke hoofdpijn. Ze besluit om naar de dokter te gaan. Na verder onderzoek is de conclusie: kanker. Haar enige redmiddel is chemotherapie. Een grote schok voor haarzelf, haar vriendje en haar familie, maar ze wil er alles aan doen om te blijven leven.

Jenni ondergaat chemotherapie, maar de kans dat ze het overleeft is erg klein. Zelfs met behandeling is de kans slechts 30% dat ze langer dan twee jaar zal blijven leven. Toch probeert Jenni optimistisch te blijven.

Kiezen tussen leven en dood

Een paar maanden later moet Jenni veel overgeven en krijgt ze last van buikpijn. Na een bezoekje aan het ziekenhuis wordt duidelijk waarom: Jenni is 10 weken zwanger. Ze staat nu voor een hartverscheurende keuze: of kiezen voor haar baby of doorgaan met chemotherapie. Als ze kiest voor het laatste dan zal haar kindje het sowieso niet redden. Het is letterlijk een beslissing tussen leven en dood.

Jenni besluit als snel om voor haar kindje te vechten. Ze stopt met chemotherapie en met 9 maanden bevalt ze van een prachtige zoon genaamd Chad Michael. Ze pakt dan de hand van de verloskundige en zegt trots: "Het is me gelukt, ik heb mijn taak volbracht."

Slechts twaalf dagen na de geboorte van haar kindje, overlijd Jenni aan de gevolgen van kanker. Er kon niets meer voor haar worden gedaan.

Het verhaal van Jenni komt uit 2011, maar we vonden het zo onbeschrijfelijk mooi dat we het graag met jullie wilden delen.

Bron: Dailymail.co.uk en Facebookpagina Jenni's Journey

Bekijk ook: Een hele speciale zwangerschapsshoot

ontroerend

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je