{{ message.message }}
{{ button.text }}

Happy pregnant! Tot nu toe..

En toen raakte ik zwanger..

Afbeelding blog 'Happy pregnant! Tot nu toe.. '

Het was vorig jaar, 2018. Ik herinner me het nog als de dag van gister. Nu vertel ik als een oud vrouwtje, maar echt, ik zal het nooit vergeten! Haha.

Op 15 september waren we 1 jaar getrouwd. Jasper wilde er graag een feestje van maken, maar dat vond ik een beetje cliché. Ik bedoel, kom op. Nu de rest van ons leven nog! Die dag ben ik samen met mijn moeder, broertje en schoonzusje naar Dr. Pol geweest in Utrecht. Ik ben gek op die vent en kijk het graag op tv! Rond een uur of 23:00 wilde mijn moeder mij afzetten, ik vroeg of ze nog even binnen kwamen, even gezellig nakletsen. Totdat ik dus keihard een supriseparty tegemoet liep! Het hele huis zat vol. Al vanaf 21:00! Sorry guys, jullie hadden even iets beter moeten plannen! Ik was zo verrast en het was zo gezellig, dat ik mezelf behoorlijk vol heb laten lopen met alcohol. Het weekend daarvoor ookal, ook een feestje omdat iemand 30 werd. Slechte maand was, qua feestjes en alcohol..

Die hele week werd ik maar niet ongesteld. Ik maakte me oprecht geen zorgen want sinds ik met de pil gestopt was, was ik telkens onregelmatig. Terwijl ik samen met mijn beste vriendin tijdens de pil steeds gelijk liep, loog ik op een gegeven moment tegen haar. Want geloof me, ze zou het zo in de gaten hebben gehad. Maar dus nog steeds niks. En ze had ook nog niks door, thank god! Dat zou een behoorlijke spoiler voor jasper en mij geweest zijn zeg! Jasper begon zich al af te vragen of ik het überhaupt nog werd dus besloten die maandag daarop maar een test te doen. 

En verrek! Die was positief! Op dat moment konden we eigenlijk niet heel uitbrengen naar elkaar, vielen we stil. Lieten we traantjes. Raar moment wel, maar wel gelukkig! Maar, die dag bleef raar verlopen, alsof we het zelf niet zo goed konden bevatten. Ik had ook maar 1 test gedaan, hij was per direct positief. Toch zat me iets niet lekker omdat ik van 1 test geen zekerheid had en ook zeker niet z’n simpel ding van de action. Na mijn werk gelijk door gegaan naar de kruidvat en een clearblue gekocht. Voor de “just in case” de volgende ochtend de test gedaan. 5+ weken. Het eerste wat door mijn hoofd schoot : OHMIJNGOD OHMIJNGOD! Al 2 weekenden flink dronken geweest en lekker lopen roken alsof het lucht was! ENNU?

Gelijk op internet lopen speuren wat we nou eigenlijk moeten doen! Het is onze eerste, geen miskramen daarvoor (denk ik) gehad en we wilden het nog aan niemand vertellen! Het eerste en meest logische wat je zou moeten/kunnen doen is een verloskundige praktijk bellen, dus dat deden we dan maar. Omdat we van de clearblue test uitgingen en mijn laatste menstruatie hadden we afspraak over 3 weken gepland, dan zou het 8 weken zijn. 

We waren ondanks mijn “geen kinderwens” in de wolken. Konden niet wachten en vonden het ontzettend spannend. De eerste die we het samen hadden verteld was mijn beste vriendin, ik corrigeer, Onze beste vriendin. Want ondanks dat Jasper vond dat het MIJN beste vriendin was, deelde hij ook van alles met haar en kon absoluut niet wachten om het te laten weten, het was dan ook zijn idee! Side note, ik was 7 weken zwanger.. Ik was aan het werk, kreeg een appje of ik die week beschikbaar was voor een wijntje en gezelligheid. Wetende dat dit er aan zat te komen en het lekker obvious zou zijn als ik ineens aan de 0.0 ging of spontaan zou zeggen, nee dank je ik pas. We hadden sowieso 1x per week onze avond. Met wijn, sigaretten en slappelach. Gelijk een screenshot gemaakt en naar Jasper doorgestuurd met de brandden vraag : ENNU? Toch langs laten komen met de smoes dat het makkelijker was om eerst hierheen te komen en daarna naar de winkel te gaan om lekkere drankjes te halen! Maar toen ze net een stap binnen was, stonden we al met een test voor haar neus!

18 oktober was het dan zover, de 8 weken echo! Alles zag er prima uit. Ik was 8+3 zwanger en de tranen rolden over onze wangen! We konden niet wachten om het van de daken te roepen! Maar, omdat er nog van alles kon gebeuren wilden we het graag nog tot ons zelf houden tot 12 weken ongeveer. We hadden leuke dingetjes bedacht om het onze naaste familie te vertellen. Zijn iedereen persoonlijk afgegaan, we hebben filmpjes, foto’s en heeeul veeeul tranen gelaten met z’n alle van blijdschap! Bij mijn ouders was het een groot feest, ik ben de eerste en 6 jaar ouder dan mijn broertje. Jasper is de laatste, en heeft al zoveel neefjes en nichtjes dat het onderhand normaal was als je vertelde dat je een kindje verwachtte haha!

Maar toen ging het mis, met mijn werk. Met mijn gedachtes en mijn gevoelens. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je