{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hallo verrassing. Dag controle.

'Graag de lijst met genodigden' zegt vriendin A met een knipoog. 'Controlefreak met controle verlies' zegt vriendin B met een proest.

Afbeelding blog 'Hallo verrassing. Dag controle. '

Met 6,5 maand op de teller beginnen een aantal vriendinnen kriebels te krijgen en willen zich graag gaan bezighouden met het Amerikaanse fenomeen babyshower. Ik weet dus dat er een babyshower gaat komen en ook wie de organisatie op zich nemen. En dat is het dan. 

Ik ben gaan lunchen met vriendin A en dineren met vriendin B. Beide beginnen ze over de babyshower. 'Die wil je wel toch?', 'Je gaat dat echt niet zelf organiseren, no way'. Ik voel langzaam de dagelijkse controle die ik overal over heb, zo als water door een afvoerputje glijden. Mijn antwoorden bestaan uit 'Ja tuurlijk, super leuk', 'Heel lief' en 'Ja maar mag ik een paar suggesties doen?'. Bij dat laatste zwengel ik de lachspieren aan en hoe. Ik mag een paar suggesties in de prullenbak plaatsen, want het is en blijft een complete verrassing. 

Vriendin A vraagt me met een knipoog de lijst met genodigden te sturen en vriendin B proest het uit en zwaait de controlefreak gedag. Daahaag! Het is opmerkelijk hoeveel ideeën of mogelijke scenario's voor de babyshower ik er in 24 uur door mijn hoofd spoken. Om dan te bedenken dat ik er he-le-maal niets mee kan (moet toch wel om mezelf lachen).

- Zal manlief mijn én de gezamenlijke agenda wel goed lezen als er naar geschikte dagen wordt gevraagd. 
- Ik krijg toch geen blinddoek om en een vieze luier onder mijn neus geschoven? Gatverdamme! 
- Waar zal het zijn? Hier thuis? Maar hoe dan met... 
- Ik weet zeker dat ik erachter kom wanneer het is.  Zij zo doorzichtig of ik zo slim, maakt niet uit :p. 
- Graag wel voor de Kerst want daarna wil ik rust, misschien kan ik die suggestie nog wel opgooien.

Poef, ik knap wakker uit mijn gedachten. Hou toch op spreek ik mezelf toe, doe niet zo idioot. Laat die controlefreak in je lekker varen, hou je maar bezig met je werk want dat moet je ook gaan afbouwen weet je nog ;-). 

Het lijstje met genodigden leverde ook al wat werk op. Wie nodig ik wel uit, wie niet. Waarom wel of waarom niet. Ik wil niemand passeren. Vergeten doe ik niet maar passeren weet je wel, dat ze je straks aankijken en denken 'waarom ik niet want wij hebben toch ook een connectie'. Ja maar is die connectie voldoende om mij mee te verrassen tijdens mijn verrassing? Ja, ok check. Nee, ok van de lijst af. Al met al hou ik 30 vriendinnen en 2 gay friends over (een must have in je vriendenkring) en overhandig zoals afgesproken per mail de lijst aan vriendin A en B. 

Hallo verrassing. Dag controle. 

Wordt vervolgd... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je