Snap
  • Zwanger

Hallo verlof!! Maar hoe vind je eigenlijk je rust?

​Heb er lang naar uit gekeken, en nu is hij daar! Mijn eerste dag met verlof.

Het is nu 10 uur in de ochtend, en ik heb al 100 dingen bedacht die ik vandaag kan gaan doen. De was, wat boodschappen, het huishouden op orde brengen. Ook is het mooie dag vandaag, dus ik kan ook nog gaan wandelen. Zal ik wandelend naar de supermarkt gaan vanmiddag? 

Een echt rust gevoel zit er nog niet in, heb mezelf eigenlijk de gehele zwangerschap wel bezig gehouden door nog te blijven werken en ernaast alles te regelen voor de komst van onze kleine.

Het is nu nog 6 weken tot mijn uitgerekende datum, 6 weken!! En hoewel iedereen zegt dat ik lekker moet gaan genieten en mijn met mijn benen op bank lekker Netflix moet gaan kijken (want zodra de kleine er is, heb je hier geen tijd meer voor). Merk ik dat het idee om dat te doen mij nog helemaal niet trekt. 

Wel ben ik super trots! Weer een mijlpaal bereikt, weer een stap dichterbij het ontmoeten van onze kleine man.
Kan eigenlijk niet wachten! Wellicht voel ik daarom wel de behoefte om van alles te ondernemen, want dan gaat de tijd tenslotte een stuk sneller toch? 

Hoe hebben jullie de rust gevonden? Of zijn jullie ook tot de bevalling druk in de weer geweest?

7 jaar geleden

Hier is ondertussen ook mijn verlof ingegaan, en herken wat je schrijft! Hier ook nog oneindige lijstjes met 'things to do'. Bij de eerste zwangerschap ging het net zo. Ik ben toen ook lekker bezig gebleven, totdat ik met 38 weken en een paar dagen met een iets te hoge bloeddruk bij de verloskundige kwam en ze me 'verbood' om me nog zo druk te maken. Ik had nogal een hectische ochtend achter de rug. Maar na twee dagen niks doen werd ik gek en ben ik gewoon weer aan de gang gegaan. Bij de volgende controle was de bloeddruk weer prima. Ik heb de avond voor de bevalling de koeien nog gemolken. Ik hoop dat ik dat nu ook gewoon kan blijven doen totdat het zover is. Enige wat ik wel deed is 's middags een half uurtje tot een uurtje rusten. Zal ik binnenkort ook wel weer meebeginnen denk ik. Het belangrijkste is denk ik dat je doet waar jij je goed bij voelt, dan komt het vast goed! Voor de een zit rust nemen in lezen, televisie kijken en voor de ander in rustig door blijven rommelen.

7 jaar geleden

Fijn dat je verlof ingegaan is. Ik ben nu 41 weken en ik ben maar weer (vanuit thuis) aan het werk gegaan. Ik voel me helemaal top maar vind het wachten verschrikkelijk... De dagen lijken steeds langer te duren. Maar.. wat ik nog erger vind is het gevoel dat ik heel de dag bespioneerd wordt. Familieleden die 3x per dag onverwacht langs komen en rond gaan bellen als ik niet binnen een kwartier op een appje reageer of dan sturen "ik denk dat je nu aan het bevallen bent, succes".. uh, nou nee ik stond gewoon even onder de douche, mag dat nog? Maar dat hoort er allemaal bij zullen we maar denken ;). Heel lang kan het niet meer duren. Geniet van de laatste dagen!