{{ message.message }}
{{ button.text }}

goed nieuws, ik denk het wel!

goed of slecht nieuws..ik word heen en weer geslingerd tussen alle twijfels

Afbeelding blog 'goed nieuws, ik denk het wel!'

de ctg van zondag en maandag waren helemaal goed!! 

en daar zitten we weer..vriendlief ophalen opweg naar de gynaecoloog. Dit keer kregen we wederom een groei echo. Toen we aankwamen mochten we gelijk naar binnen..dat is bijzonder..we zaten alleen in een verkeerde echo kamer, want met de apparatuur konden de dopler niet gemeten worden..Ook konden we niet gepland worden bij een echoscopiste dus de gynaecoloog moest zelf de echo maken..no problem ofcourse..we hebben een goede kamer gekregen en de gynaecoloog begint met de echo..moet even gezegd worden..deze gynaecoloog was echt een super vent! jong, vlot..het klikte gewoon..erg fijn! de metingen van het hoofdje lukken niet omdat de baby al te ver is ingedaald, maar het buikje en het beentje kan wel gemeten worden. ook de doplers worden uitgevoerd en het vruchtwater word gemeten..als hij alles in de grafiek zet schrik ik eerst..p2..dat bestaat niet..niet gegroeid..de gynaecoloog besluit om de (waarschijnlijk) foutieve meting van het hoofdje eruit te halen en ineens schiet de meeting naar p6! onze baby heeft dus een mega groeispurt gemaakt. omdat het mij onwaarschijnlijk lijkt dat ze van 1600 gr. naar 2400gr. is gegaan in 10 dagen uit ik dit..de gynaecoloog geeft toe dat zijn meting waarschijnlijk foutief is..maar 30% afwijking bestaat niet dus ze is sowieso gegroeid! heel erg fijn nieuws dus..maar ook nogal vreemd..foutieve metingen komen helaas steeds vaker voor richting het einde omdat alles zo slecht zichtbaar is. dan laat hij de meting van het vruchtwater zien en helaas zit die wel op p2..vruchtwater is dus wel echt onder de maat. Doplers waren verder prima! Dus eigenlijk heel erg goed nieuws.. ons kindje is uit de gevarenzone qua groei..in ieder geval is ze groot genoeg en hoeft ze zeer waarschijnlijk niet meer in couveuse! daarnaast zijn de doplers ook helemaal goed en is er geen sprake van brain sparing!! het vruchtwater is wel een dingetje..ons 1e dochter is ingeleid omdat ik geen vruchtwater meer had en dat gaat dus nu ook die kant weer op. ik ben ook 3 keer flauwgevallen in de afgelopen week dus dit hebben we verder besproken..en toen kwam de vraag..wat willen we..

Omdat er tot nu toe elke keer sprake is geweest van bij 37 weken word je ingeleid, en, je gaat zeker de 40 weken niet halen..stel je je daar op in. Nu is de groei ineens een stuk verbeterd en moet je je ideeën ineens bijstellen! omdat ik toch ook heel erg slecht slaap, veel zorgen maak en alles bij elkaar vraag ik wat dan de bedoeling is..Ik voel natuurlijk ook nog steeds erg weinig leven en daar komt nu bij dat het vruchtwater wel erg weinig blijkt

hij gaat overleggen met een super visor, conclusie: 

- we gaan kijken of we voorbij de 37 weken kunnen komen. Dit omdat de groei verbeterd lijkt te zijn en dit beter is voor de longetjes. 

- volgende week wederom afspraak en meting van doplers en vruchtwater. aan de hand hiervan word of een datum geprikt voor inleiding, of we besluiten het toch aan de natuur over te laten. Dit ligt aan het leven voelen, dopler meting, hoeveelheid vruchtwater en mijn eigen gemoedstoestand. als we besluiten dat inleiden toch beter is dan word ik rond week 38 weken ingeleid..

- als laatste willen ze toch dat ik aan de thuis ctg blijf. Dit omdat het leven voelen wel een hele belangrijke indicatie is. 

de volgende dag blijkt al gelijk waarom de ctg een goed idee was..er zijn regelmatige harde buiken te zien op de ctg. Ook heb ik buikpijn, krampen en rugpijn..morgen urine inleveren en ctg afwachten.. anders toch naar zkh voor controle. als ik ook meer klachten krijg of regelmatig weeën gelijk bellen..zelf denk ik dat het voor weeën zijn maar ik ben toch blij dat ik nog steeds in de gaten gehouden word!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je