{{ message.message }}
{{ button.text }}

Glory weeks zijn begonnen..

#15weeks

Afbeelding blog 'Glory weeks zijn begonnen..' Achtergrond blur afbeelding

De 12 weken gepasseerd.

En vanaf nu zeggen ze, geniet!! Ik ben zelf wel heel blij dat de kritische 12 weken voorbij zijn. Elke dag telde ik af. Hormonen dat alle kanten op gingen en nu?

Ik ben eindelijk weer geland op aarde. Kan er beter mee omgaan maar het went niet. Altijd controle gehad over mijn lichaam en mentaal en in eens gooit moeder natuur hier modder door. Wat had ik daar moeite mee en soms nog steeds. 

Nu baal ik dat ik wat klachten ondervind: bekkeninstabiliteit en hoge bloeddruk maar mijn hormonen maken het me soms nog moeilijker. Huilbuien, onzekerheid wat er allemaal gaat veranderen. Nachtmerries dat ik mijn dierbare verlies. Waarom zou jij het beter hebben dan een ander hoorde ik mijn collega zeggen. Het klinkt als: dit is volkomen normaal, niet zeuren. En dat maakt het lastiger omdat ik weet dat maar weinig mensen het echt zal interesseren hoe ik me voel. En daarom hou ik voor de buitenwereld een groot glimlach op. Maar soms wil ik van de daken afschreeuwen dat ik moeite heb met het zwanger zijn. Dat ik mezelf niet ben en dat het me vreselijk veel verdriet doet.

Als ze horen dat ik "nu al" een hoge bloeddruk heb dan zeggen ze allemaal dat ik rustig aan moet  doen en aan me kindje moet denken. Ze willen dat ik zeg: jaa zal ik doen. Terwijl ik me goed voel en geen last heb. Natuurlijk doe ik nu ook rustiger aan met alles. Zeker ben ik me bewust van dat het moet maar ik wil duidelijk maken dat we naar de mond praten wat ze willen horen. 


We, zwangeren. Ze, de mensen om je heen. Nu ben ik zelf verpleegkundige en weet al te goed dat je zo taboe's in stand houdt. Maar op dit moment heb ik genoeg aan mezelf en vind ik het wel best. Laat me met rust gevoel staat op nummer 1 momenteel.

Mijn partner weet hoe ik me voel. Thuis met de deuren dicht kan en durf ik me geheel te uiten. En durf te zeggen dat het zwanger zijn niet voor me is weg gelegd. 

Andere kant kan ik niet wachten op mijn dikke buik en dat ik mijn kindje kan voelen. Mijn buik begint nu met groeien ben 15,5 week zwanger momenteel. En mezelf beloofd meer te gaan genieten. Hoe ? Geen idee, maar ik vind wel een manier.


Liefs Zuster Flo. 


Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je