{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gezonde mama's aan de top!

Afbeelding blog 'Gezonde mama's aan de top!'

Wanneer vrouwen zwanger raken hebben ze vaak al veel research gedaan en weten ze  allemaal dat rauwe kazen, rauwe producten zoals vis en vlees de listerine bacterie kunnen bevatten. Maar wist jij trouwens dat light producten, producten met smaakversterker Vetsin (E621 en E222 t/m E625) en alcohol evenveel schade aan kunnen richten?
In mijn werk merk ik dat er nog altijd te weinig aandacht besteed wordt aan gezonde voeding voor en tijdens de zwangerschap. Het is dan ook nooit te laat om kritisch naar je voedingspatroon te kijken, want je bent wat je eet en je kindje dus ook. Gezonde voeding is heel simpel en makkelijk te bereiden. Enige wat je nodig hebt is een standaardboodschappenlijstje dat je iedere week erbij neemt. Dit lijstje bevat o.a. veel groente en fruit, zo veel mogelijk volkoren producten zonder toegevoegde suikers, biologisch of scharrelvlees, vette vissoorten zoals makreel, sardientjes en met mate zalm (verse om zelf te bereiden), gedroogd fruit zoals dadels, abrikozen en vijgen enz. Zo voorkom je impulsaankopen en zul je ook nog geld overhouden. Daarnaast wil ik je meegeven dat E621 (Vetsin) zeer ongezond is voor jouw gezondheid en die van jullie ongeboren kindje. Controleer dan ook marinades, sauzen, vleesproducten, chips, snacks enz. op de aanwezigheid hiervan. Je zult versteld staan waar het allemaal in zit!
ps. Niet alleen zwangere vrouwen maar iedereen doet er goed aan om smaakversterkers E621 t/m E625 te mijden aangezien deze welvaartziektes in de hand werken.

Word zo een gezonde mama!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je