{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geweldig nieuws, we’re eggspecting!!

Weer zwanger na een miskraam

Afbeelding blog 'Geweldig nieuws, we’re eggspecting!!' Achtergrond blur afbeelding

Hi allemaal, na een lange stilte ben ik er weer, en hoe! Ik heb geweldig nieuws met jullie te delen... Nieuws waarvan ik ruim een half jaar geleden nog dacht dat ik het nooit meer mee zou gaan maken. Geloof het of niet maar ik ben zwanger!! Ja echt, als je mij een halfjaar geleden, na de miskraam had verteld dat ik er nu weer zwanger bij zou zitten dan had ik je vierkant uitgelachen. Bizar wat er in een halfjaar allemaal kan veranderen.

Ik ben zo blij dat het ons toch nog een keer gegund is. Dit kindje is ons cadeautje, het kindje dat ons gezin compleet zal maken! Dat betekend dus ook mijn laatste zwangerschap. Daarom hoop ik dat ik nog echt kan gaan genieten van de schopjes in mijn buik en de tijd dat de baby nog even van mij alleen is. Want voor mij is sinds de miskramen een zwangerschap iets geworden waar ik niet meer zorgeloos van kan genieten.

Ik denk dat elke vrouw na een miskraam zich des te meer beseft hoe fragiel het leven is. Je hebt ten slotte het leven uit je lijf voelen gaan... Voor mijzelf voelt dit echt zo. De eerste weken vond ik zo spannend dat ik me niet al te veel bezig durfde te houden met de zwangerschap. Want als ik me er niet te veel aan hechtte zou het verlies minder pijn doen was mijn beleving.

Nou was dat makkelijker gezegd dan gedaan. Je niet al te veel bezig houden met de zwangerschap?! Hoe doe je dat als je juist door die zwangerschap extreem misselijk bent? Als je amper nog wat kunt eten en drinken en geen energie meer hebt om iets te doen... Gelukkig heb ik geweldige verloskundigen die me gerust stelden dat ondanks dat ik amper kon eten en drinken de baby wel voldoende binnen kon krijgen. Ik kreeg extra echo’s en dat stelde me gerust.  De baby parasieteerde prima op mijn lijf!

Na meerdere goede echo’s kreeg ik rond 13 weken steeds meer vertrouwen in de baby en mijn lijf. Nou is het niet zo dat het daarmee klaar is, was het maar zo... Dat gevoel van vertrouwen gaat met ups en downs. Bij de eerste schopjes die je voelt groeit je vertrouwen maar wanneer de tijd tot het volgende schopje wat je voelt eerst nog lang duurt zorgt dat weer voor onzekerheid. Het blijft spannend en als ik kijk naar hoe het voelde bij mijn zwangerschap van Vive (na mijn 1e miskraam) zal die spanning de hele zwangerschap wel blijven maar denk ik steeds ietsjes meer afnemen.

Ik ben inmiddels 19 weken zwanger en durf steeds meer te gaan genieten van deze zwangerschap. Ik krijg steeds meer vertrouwen in mijn lijf, deze zwangerschap en de baby. We hebben de 20 weken echo al gehad en die was goed. Dit soort dingen zijn voor mij zo’n opluchting. Er groeit een baby’tje in mijn buik die het erg goed doet. Ik voel me nu zo intens gelukkig en spat bijna uit elkaar van liefde voor ons kleine wondertje. Ik kijk nu vooral uit naar het moment dat ik dagelijks meerdere keren schopjes zal gaan voelen en contact kan maken met mijn baby. Dat was voor mij de vorige zwangerschap het moment dat ik pas echt weer het vertrouwen zo goed als kreeg. Vanaf nu ga ik mijn best doen zo intens mogelijk te genieten van onze little bird!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je