{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gesprek over minder werken

Graag niet op facebook plaatsen!

Afbeelding blog 'Gesprek over minder werken'

Op advies van de verloskundige een gesprek op werk om uren te minderen, dagen te halveren. Ik heb al last van mn bekken, rug, de misselijkheid en vermoeidheid zijn nog niet weg en dan de harde buiken tijdens werk niet te vergeten. Met buikpijn naar het gesprek, dit keer puur zenuwen. Het voelt als falen voor me maar ik weet dat de verloskundige zich zorgen maakt over mijn gezondheid en belangrijker nog bang is voor complicaties voor de baby als dit zo doorgaat. Dus trots opzij en gesprek aangegaan.
Gelukkig namen ze het serieus en wilden ze alles snel en rigoreus aanpakken. Liever nu even rust en als het goed gaat weer beetje opbouwen. Er zijn dagen uit mijn rooster gehaald en maximaal een halve dag en geen avonden meer. Het geeft veel rust want zag elke week zo optegen werkdagen, veel pijn en zo beroerd en ziek.
Maar nu niet meer hopelijk, alle klachten zullen niet weggaam maar hopelijk wel dragelijker waardoor ik soms weer wat buiten werk en platliggen kan doen.
Tijdens gesprek nog aangegeven dat ik moeilijk vond om gesprek aan te gaam, omdat ik graag bij ze blijf werken en snap dat dit ook voor hen niet fijn is. Mijn contract loopt einde van het jaar af. Een paar weken voor mijn verlof.
Heel eerlijk geven ze mondeling aan dat ze inderdaad niet weten wat ze gaan doen. Ze vinden mij en mijn werk super maar die zes maanden verlof willen ze niet voor opdraaien (niet zo gezegd maar komt wel op neer). Wat een domper. Ik heb nog het lef om te benoemen dat dit niet eerlijk is en eigenlijk niet mag. Waarop ze zeggen dat ze dan wel andere reden opgeven voor niet verlengen . En dat ik nergens zwart op wit toegegeven krijg dat het door mn zwangerschap komt.
Eerlijk en duidelijk. Het gaat er waarschijnlijk op neer komen dat ik vervroegd met verlof ga. Voorheen had ik t super erg gevonden. Nu denk ik dat het wel fijner is dat ik weet dat t niet aan mij lag en kan ik me.er al op voorbereiden dat mijn contract dus hoogstwaarschijnlijk niet verlemgd wordt. Werk is er gelukkig genoeg.
Mensen in mijn omgeving zeggen dat het niet mag maar ik weet dat aanvechten zoveel energie en tijd en geld kost dat ik die strijd niet zie zitten. Ook al win ik, dan krijg ik misschien mijn eigen kosten eruit maar tijd en energie krijg ik niet terug. Maar erg is het wel want zo blijven werkgevers er mee wegkomen...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je