{{ message.message }}
{{ button.text }}

geopereerd en dan?

Ik neem je mee op mijn redelijk turbelente reis van onze toekomst droom....

Afbeelding blog 'geopereerd en dan?' Achtergrond blur afbeelding

Ik was geopereerd... Toen ik wakker werd hoopte ik nog steeds dat het kindje zich gewoon had verstopt. Dat er bij de echo een foutje was gemaakt. Het was in eerste instantie een kijk operatie MAAR wanneer het niet goed zat werd het kindje/het vruchtje wel gelijk weggehaald. Hoe, waar, en wat daarna was allemaal onduidelijk. Ik was onder narcose dus heb me niet heel veel kunnen afvragen. Het ging allemaal zo snel. Het eerste wat ik vroeg toen ik wakker werd was of ik nog wel kinderen kon krijgen nu. Er werd verteld dat dat geen probleem moest zijn en dat er 1 eileider weg was gehaald waar het kindje/ het vruchtje zich in had genesteld. Ik ben er nog niet over uit of ik het vruchtje of het kindje wil zeggen dus doe ik het beide. 

Ik werd naar de uitslaap afdeling gebracht en toen ik wakker werd stond er een verpleegster... kan ik iemand bellen zei ze? JA! mijn oma, moeder en man zaten op mijn kamer op mij te wachten. Dat kon niet volgens haar en ik was nog niet helemaal wakker...ik hoorde haar dit door de telefoon vertellen tegen de gene die zij aan de telefoon had en ik sliep weer verder. Toen ik goed wakker was werd ik terug naar mijn kamer gebracht waar toch echt mijn oma, moeder en man zaten! Ineens moest ik heel hard huilen. Waar het vandaan kwam wist ik niet... ik wist nog vrij weinig eigenlijk. 

Even later kwam de gynaecoloog de kamer in en vertelde hoe en wat. Het vruchtje was genesteld in mijn linkse eileider en daar kon het niet verder groeien. Mijn eileider was aan het schuren wat erg gevaarlijk is en zelf dodelijk kon zijn. Ik had dus erg veel geluk gehad. met 1 eileider kon ik nog wel zwanger worden. Iedereen ging naar huis en ik ging slapen... Ik vond dat ik de andere dag wel weer kon gaan werken maar helaas dacht de gynaecholoog hier toch anders over....ik geloof dat ik 2 weken thuis moest blijven. Dit heb ik ook netjes gedaan en daarna ben ik weer gewoon verder gegaan met mijn leven en gaan werken. Na 6 weken moest ik op controle en alles zag er goed uit. We mochten weer zwanger proberen te raken en dat wilde we dan ook gelijk! 

Het werd een moetje en er werd een app gedownload, alles werd genoteerd, er kwamen ovulatie testen en google werd afgestruind naar de beste manier om snel zwanger te worden en vooral ook naar ervaring verhalen van mensen die dit ook mee hadden gemaakt. Ik las honderden positieve verhalen. Helaas las ik ook de wat mindere verhalen en deze bleven het meest hangen. Een maand ging voorbij en ik was niet zwanger, twee maanden gingen voorbij en ik was niet zwanger, drie maanden gingen voorbij en ik was niet zwanger... naast de maandelijkse ovulatie testen werden er ook de nodige zwangerschapstesten ingekocht. Met elke maand een teleurstelling... Als snel dacht ik "straks kan ik niet meer zwanger worden" 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je