Snap
  • Zwanger

Gelukkig Nieuwjaar en andere Koetjes & Kalfjes

Sinds ik zwanger ben, lijk ik koetjes & kalfjes aan te trekken, dit is een dodelijke combinatie met nieuwjaarswensen!

Inmiddels ben ik 25 weken zwanger. Gelukkig gaat het hartstikke goed met onze zoon in spé en hij is al heftig zijn beenspieren aan het trainen.

Voor ik begin met mijn klaagzang wil ik ook nog even benadrukken dat het inderdaad HEEL bijzonder is om zwanger te zijn. Zo nu en dan word ik 's nachts wakker van een kleine schopje en merk ik dat ik allang met mijn handen op mijn buik lig, heel bijzonder! Op het moment dat ik een paar uur niks voel, maak ik me inmiddels (onnodig) zelfs zorgen!

Dan nu...

Ik heb persoonlijk erg weinig met O&N. Ooit heeft iemand bedacht dat 31 december om 00.00 een nieuw jaar van start gaat, en dat we dat moeten vieren. Dit had natuurlijk net zo goed 13 juli kunnen zijn. Nu ben ik altijd wel in voor een feestje, maar het feit dat dit gepaard moet gaan met vuurwerk (je geld gaat letterlijk in rook op) en vooral veel ongelukken, vind ik niet echt logisch. Al jaren vieren wij het daarom met vrienden in een vakantiehuisje onder het genot van lekker eten, veel oliebollen, champagne (dit jaar niet voor mij) en een paar sterretjes.

Maar dan breekt de dag aan dat je je gezicht weer op kantoor moeten laten zien. Nu werk ik zelf op een vrij groot kantoor, waar regelmatig flexplekken in gebruik worden genomen door collega's uit het land. Tegenwoordig vind iedereen het nodig om mij aan te spreken op mijn buik. In het begin heel leuk, maar naarmate mijn zwangerschap vordert (en mijn geduld op raakt) ben ik ook echt wel klaar met alle koetjes & kalfjes.

Daarnaast zijn niet alle gesprekken even prettig. Zo zit er ook met regelmaat wel iemand bij die gekscherend vraagt "oh, zijn het er 2 ofzo?" of "oh dus je loopt al tegen het einde aan" maar verder gaan de meeste gesprekken over kwaaltjes, hoe ik me voel etc. Vooral de mensen waar ik in het dagelijks leven (zonder zwanger te zijn) weinig tegen te melden heb, willen hele gesprekken met mij voeren over mijn zwangerschap. 

De eerste dag na O&N is dus voor mij een hel. Los van het feit dat iedere nono mij een gelukkig nieuwjaar wil wensen, willen ze ook zeker nog even een paar minuten stil staan bij mijn zwangerschap. Ga er vanuit dat ieder gesprek gemiddeld 3 minuten duurt, en dat er bij mij op kantoor ongeveer 50 man heb werken. Even een snelle rekensom, maar dit betekend dat ik dus op mijn eerste dag 2,5 uur kwijt ben aan nutteloze gesprekken.

Desalniettemin wil ik jullie uiteraard allemaal een heel gelukkig en vruchtbaar 2015 wensen. 

:)

9 jaar geleden

Even aanhaken op de reactie van Annemiek. Ik ging zwemmen met man en dochter en er waren twee dames in het zwembad van midden 20 die gingen flirten met mijn man terwijl ik er gewoon naast zwom! Och een man met een baby is woest aantrekkelijk maar kom op! Dus op zo'n moment zou je wel wat aandacht wensen haha! Maar ik snap je volledig hoor.

9 jaar geleden

nou zeg dat vruchtbaar hoop ik echt niet. We hebben onze handen vol aan onze zoon ;) en 1 is echt genoeg. beetje grapje hoor maar wist je dat er op verschillende data in ons kalenderjaar ergens op de wereld oud en nieuw gevierd werd? Mijn broer is een keer een half jaar in zuid-oos Azië geweest en heeft ik dacht 3x oud en nieuw gevier waarvan er 1x in Londen. Het is ook zo lastig om mensen af te wimpelen zo van ik ben nu even bezig kom straks maar weer terug. Het schijnt ook gebruikelijk te zijn dat mensen aan je buik willen komen. Dat is mij 2x gebeurt en ja helaas als zwangere sta je gewoon in de belangstelling. Straks staat je kind in de belangstelling en mag je blij zijn dat vreemde jou eerst aanspreken voordat ze in de kinderwagen kijken. Daar had ik nog de grootste hekel aan en nog steeds ook nu mijn zoontje bijna 19 maanden is. Wildvreemde spreken ons zonder aanleiding aan of alleen onze zoon en zien mij niet staan. Tja nu heb je nog een reactie te lezen van een wildvreemde. Ergens een beetje eigenschuld hoor je afbeelding sprak me aan en ik vond je verhaal wel grappig geschreven. Desalniettemin toch ook voor jou alle goeds en de beste wensen, heel veel succes en/of sterkte met je bevalling. en nee geen koetjes en kalfjes of putten dempen na verdronken kalven of oude koeien uit de sloot.