{{ message.message }}
{{ button.text }}

Gefeliciteerd, je krijgt een jongen & alle vooroordelen

Afbeelding blog 'Gefeliciteerd, je krijgt een jongen & alle vooroordelen ' Achtergrond blur afbeelding

Al van jongs af aan wist ik dat ik moeder wilde worden. En vaak word er dan toch wel vanuit gegaan dat alle vrouwen graag een dochter willen. Maar heel eerlijk?! Ik was daar niet zo happig op hoor. Ik ging gelijk alle doem scenario’s terug halen uit mijn eigen jeugd.

Dat ik voor de zoveelste keer weer gepest werd en mijn moeder mee zat te huilen, omdat ze gewoon echt niet meer wist hoe zij mij moest helpen. Zou ik dit wel kunnen met mijn dochter? Zou ik altijd die angst houden over hoe haar jeugd zou gaan verlopen? Oftewel,complete error als ik er alleen al aan dacht!

Toch waren er altijd mensen die dan gelijk met hun mening klaar stonden. “ ooh, dat vind je zeker wel jammer dat je geen dochter krijgt waar je lekker mee kan tuttelen. “Alsof je als vrouw gelijk aan een dochter denkt en niet blij kunt zijn met een zoon.

Nu ik wat ouder ( en een klein beetje wijzer ) ben, merk ik dat ik sterker ben geworden en het misschien beter aan kan dan ik in eerste instantie dacht.

Ook voor Rico zat er een hele persoonlijke reden achter waarom hij een meisje doodeng vond. Degene die ons goed kennen weten wat ik bedoel, maar ga hier nu niet verder op in.

Dus zoals vele misschien niet verwachtte waren wij juist over the moon met een zoon!

Ookal is het een aanname, maar vaak redde jongens zich toch net wat makkelijker en heb je er iets minder zorgen om dan een meisje.

Er ligt voor ons nog niet direct de wens voor een 2de, maar we sluiten het ook nog niet uit.

Wat ik wel weet is dat ik met de kennis die ik nu heb al iets minder bang ben voor een dochter en ik juist door mijn ervaring haar zou kunnen helpen en begeleiden om een sterke vrouw te worden.

Maar voor nu ben ik zo onwijs blij met ons mannetje waar ik heerlijk mee kan ravotten, kijken wie de hardste boeren kan laten. (Ja je leest het goed, alsof jij dat stiekem niet zou doen 😜), door de modder kan denderen en al het andere wat een jongen leuk vind. Want eerlijk? Ik dacht altijd dat ik alleen maar jongens zou krijgen, dus who knows!

We leven en genieten van dag tot dag en zien wel wat de toekomst ons brengt. Zeker in deze tijd is alles al zo onvoorspelbaar en ligt de wereld zo op zijn kop, dat iedereen denk ik wel toe is aan wat rust.

Stay save en geniet van wat we wel hebben nu!

Liefs, Romana 🤎

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je