{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geen tijd voor rust tijdens mijn zwangerschap

Het is algemeen bekend dat wanneer je zwanger bent je meer rust moet nemen...Maar combineer je dit met een druk leven?!

Afbeelding blog 'Geen tijd voor rust tijdens mijn zwangerschap' Achtergrond blur afbeelding

Het is een algemene regel; wanneer je zwanger bent moet je het net even iets rustiger aan doen. Maar hoe combineer je dit met een druk leven?! Een jaar geleden startte ik met mijn eigen fashionblog. Inmiddels merk ik dat dit van een losgelopen hobby nog net geen fulltime job is geworden. Posts maken, mails beantwoorden en versturen, naar events waarvoor ik wordt uitgenodigd, social media...vrijwel de hele dag ben ik bezig met de toekomst van mijn blog. Echt heerlijk en er is niets wat ik liever doe, maar nu ik zwanger ben moet ik af en toe ook een beetje extra rust pakken. Goed voor de baby maar ook goed voor mij.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan...Ik hou ervan om bezig te zijn en altijd maar door te gaan maar ik merk dat mijn lichaam me zo nu en dan tot een halt toeroept. Rugpijn en last van mijn buik zijn dan aan de orde van de dag. Mijn vriend geeft me al langer aan dat ik beter voor mezelf moet zorgen en als ik heel eerlijk ben heeft hij ook wel een beetje gelijk. Ik heb me dan ook ingeschreven voor zwangerschapsyoga. Nooit gedacht en kunnen bedenken dat er een dag zou komen dat ik daadwerkelijk één les zou gaan volgen maar vorige week was het toch echt zover...mijn eerste yoga les. Voordat ik naar binnen stapte heb ik mezelf streng toegesproken. Ik moet het een kans geven om er ook daadwerkelijk over te kunnen oordelen.

Toen ik binnenstapte zag ik een select groepje zwangeren. De één 22 weken zwanger en de ander 38 maar met allemaal hetzelfde doel; ontspannen. Ik heb me bijna 1,5 uur lang proberen over te geven aan de "concentreer je op je ademhaling" en "luister naar je lichaam" spreuken. En ik kan je vertellen dat dit echt niet zonder slag of stoot ging. Een aantal keer kreeg ik de slappe lach doordat ik de oefening niet begreep of totaal anders uitvoerde. Blijkbaar is mijn lichaam toch iets minder flexibel dan ik dacht hahaha. 

Het is, net als mijn zwangerschap, een hele nieuwe wereld. Een wereld waarin ik liever langs de zijlijn sta en toekijk. Maar goed lets give it a try. Ik heb besloten vanaf nu elke week een yogales te gaan volgen. Ik hoop me zo een beetje te kunnen voorbereiden op mijn bevalling. Want hiervoor zal ik alle rust en concentratie nodig hebben :) Morgen is voor mij de tweede les..... Wish me luck :)

Liefs,

Chris  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je