Snap
  • Zwanger

Geen standaard gezin.

Mijn broer is getrouwd met een Poolse en mijn zusje wil liever mijn broertje zijn.

Familie, je hebt ze niet voor het uitkiezen. Om onze gezinsdynamiek te begrijpen zou je eigenlijk al lang geleden in het verhaal moeten zijn gestapt. Maar ik zal een poging doen tot het uitleggen van onze encyclopedie. 

Toen ik nog een 11 jarige lat op de basisschool was werd er bij mij NLD geconstateerd of wel Non-verbal Learning Disability. Ik had er inmiddels jaren therapie opzitten zowel alleen als in gezinsverband. Mijn woedeuitbarstingen liepen de spuigaten uit en ik was een kind welke echt aandacht nodig had bijna 24/7. Uiteraard hebben mijn broer en zusje dit ook meegekregen. Ze moesten altijd op hun tenen lopen, al is dat natuurlijk niet de manier waarop ik dat op dat moment beleefde. 

Even Fast forward, op mijn 17e ontmoette ik mijn man. Met zijn 8 jaar ouder, tatoeages, piercings en lange haar niet de ideale schoonzoon volgens mijn ouders. Dit heeft dan ook aardig wat voeten in de aarde gehad. 

Ongeveer een jaar later begon mijn broer te daten met een Poolse. Op dat moment geen lang leven beschoren, dachten we. 

Rond dezelfde tijd kwam mijn zusje uit de kast. Iets wat we wel verwachtte. Zo zie je dus niet het meest doorsnee gezin. Mijn broer trouwde met zijn Poolse vriendin en na 2 jaar bij mijn ouders in huis gewoond te hebben hadden ze met wat hulp een eigen huis gekocht. Ik was met 18 het huis uit en bij mijn vriend gaan wonen. (Een tip verhuis niet als je ouders op vakantie zijn dat doet de relatie geen goed.) Mijn inmiddels schoonzus kon nog steeds geen woord nederlands wat voor ontzettend veel miscommunicatie zorgde. Ze raakte zwanger van hun eerste dochter. De manier van opvoeden was niet zoals wij het zouden doen maar commentaar geven ook commentaar van mijn ouders was uit den boze. 

Tijdens onze trouwdag maakte ze het zelfs zo bont dat ze aan het einde van de avond huilend tegen me aan stond met het verhaal dat ik haar niet mag. Kom op, het is mijn trouwdag! Mijn broer deed hier niets mee, hij stond er bij en keek er naar. Haar ecxuus:"Ik had allang niet meer gedronken." Geen sorry nee een smoes. Je kan begrijpen dat de relatie sinds dien echt in een neerwaartse spiraal terecht is gekomen. 

De grootste ergernis was nog wel dat toen wij vertelde voor een kindje te willen gaan zij ook gelijk een tweede wilde. Fijn.. de aandacht moet weer op jou gericht worden. 

In deze periode vertelde mijn zusje ook dat ze liever mijn broertje wilde zijn. Wij dachten allemaal dat ze het niet meende omdat ze het daar nooit over had gehad. Dat ze lesbienne is was geen verrassing maar dit ging wel erg ver voor aandacht. Inmiddels heeft ze het genderteam traject doorlopen en begint over twee maanden met de hormonen. Ook onze relatie is nooit goed geweest, maar nu ze een ok heeft moet ik me erbij neerleggen en haar steunen waar ik kan.

Nu je deze informatie hebt zullen de verhalen in mijn volgende blogs misschien wat makkelijker te begrijpen zijn. Zijn er meer mensen met een aparte gezinssamenstelling waar jij je de meest normale persoon in voelt?

7 jaar geleden

Het leven loopt zoals het loopt.. en veel dingen zijn er niet om maar aandacht te willen, die overkomen je.

7 jaar geleden

Inderdaad! Familie kun je niet kiezen maar je moet er maar het beste van maken! ;)

7 jaar geleden

Inderdaad ze hebben op hun tenen moeten lopen. Dit hebben ze mij pas kort geleden verteld, ik heb het nooit door gehad. Er is alleen een dingetje met mijn zusje dat we het geen van alle geloofde is dat ze ontzettend manipulatief kan zijn en dit zelf ook toegeeft. Alles om haar zin te krijgen, dus is het niet raar dat we het niet geloofde. En de vrouw van mijn broer, tja ik zal haar nooit mogen cultuurverschil of niet. Ik zeg niet dat ik altijd een lieverdje ben maar zij is ook echt een aandachtstrekker, gelukkig ben ik niet de enige die dat vindt. Cultuurverschil of niet er is ook nog iets dat heet aanpassen naar het land waar je graag wil wonen. Als hij er gelukkig mee is, is het prima het enige wat ze niet moet doen is haar cultuur aan ons opdringen en dat doet ze wel.

7 jaar geleden

Wel vreemd maar dan toch niet op die manier. Mijn zus wil haar eigen perfecte familie waar wij niet echt in passen want zijn toch net niet goed genoeg. Mijn broer is zo apart dat niemand hem echt snapt ik vind hem gewoon lomp en gedrachts gestoord op emotioneel gebied. Tja en ik ben niet de gemakkelijkste maar hoe andere me zien daar kan ik je geen echte duidelijkheid over geven. Mijn vriend waar ik 11 jaar mee samen ben is 14 jaar ouder en niemand die dat snapt. Net zo als joun man zit hij onder de tattoos alleen niet iedereen weet dit omdat je ze zo niet ziet. Mijn ouders zijn daar integen ook niet echt emotioneel verbonden met ons.zo komt het over maar ze weten niet hoe ze dit moeten laten zien. Iets wat ze nooit hebben geleerd en nu pas er achter komen dat wij dit dan toch niet helemaal normaal vinden maar weten niet hoe ze moeten veranderen. Al bij al wij zij. Een rare familie volgens de meeste. Iedere huisje heeft zijn kruisje. :-)