{{ message.message }}
{{ button.text }}

GAAP tussen 01.30 en 05.45 uur

Elke nacht is het raak, nu al zo'n 1,5 week. Tussen 01.30 en 05.45 lig ik wakker, Wat wilt aankomende babygirl mij vertellen...

Afbeelding blog 'GAAP tussen 01.30 en 05.45 uur'

Met nog 4 weken te gaan, om precies te zijn 33 dagen, is het niet zo verwonderlijk dat de zwangerschap nu een tandje zwaarder wordt. En dan nog mag ik eigenlijk niet klagen want overdag heb ik vrijwel nergens last van. Kwalen als geen energie, bekkeninstabiliteit en liters vochtophoping heb ik (nog) niet. 
Maar... Ik zou mijzelf wel bijzonder apart vinden als ik nu werkelijk nergens last van krijg in de laatste weken. Stiekem wil ik namelijk ook het zware deel van een zwangerschap ervaren. Gewoon om te weten hoe het voor andere vrouwen voelt, van alles een beetje ervaren. 

En dus heb ik ook een paar kleine dingen, waaronder: elke nacht tussen 01.30 en 05.45 uur lig ik wakker. Het duurt nu al zo' 1,5 week en ik kan er de klok praktisch op gelijk zetten. Hoe vroeg of laat ik ook ga slapen, rond de klok van 01.30 uur word ik wakker. Nog niet eens voor een plas, dat komt zo'n 15 tot 30 minuten later. Maar wel gewoon wakker. Ik draai een keer, schud mijn hoofdkussen op, verleg het kussen onder mijn buik en hoop dan weer in slaap te vallen. Die hoop vervliegt want het is tijd om te plassen. Na het plassen dan? Nee ook niet. Ik pak mijn telefoon, check Instagram, Facebook en wat digitale kranten en zucht. Dit is echt klaar wakker, niets gaat helpen. Een constant opvolgend cirkeltje waarin soms kleine onderbrekingen van 15 minuten slapen. Jawel, 15 minuten ;-). 

Ik raak er niet boos door want ik hou al zo intens veel van ons kleine meisje dat zij mij best wakker mag houden. Ook niet geïrriteerd? Ok, ja dat soms wel maar wat wil je na een nacht 25 keer kussen opschudden, kussen voor de rug verleggen, 3 keer plassen, nog meer rondjes draaien in bed, jeuk op de buik, 2 sinaasappel rennies, lief naast je in een heerlijke slaap zien en de kleine in je haar martial arts technieken voelen oefenen of een schop waarvan je denkt 'dat is net de verkeerde plek madame'. 
De irritatie maakt overigens al snel plaats voor de vraag wat ons kleine meisje mij zou willen vertellen. Elke nacht tussen deze twee tijdsblokken mag ik niet slapen om vervolgens in slaap te vallen rond 05.45/06.00 uur, rond 10 uur pas wakker te worden en dan als Doornroosje te hebben geslapen. Het maakt niet uit of ik een drukke of rustige dag heb gehad, het is gewoon elke nacht raak. Steeds meer raak ik overtuigd dat ze na haar geboorte een klein nachtbrakertje gaat worden. Feest :-). Of dat de bevalling iets nachtelijk randje krijgt... 

Mijn zakelijke agenda is inmiddels grotendeels leeg dus de gebroken nachten zitten mij niet in de weg. Wel even wennen als je overdag zomaar een slaapje kan doen wanneer je wilt. Beetje vreemd maar wel lekker. 

Vanavond staat een avondje kakelverse sushi eten met één van mijn allerliefste vriendinnen op de planning. Zin in! Nu maar hopen dat ik mijn hoofd niet in de sojasaus doop ;-). 

En daarna weer een poging slaaaapen... 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je