Snap
  • Zwanger

Fynn klimt uit zijn bed!

Wat is een goeie leeftijd om een peuterbed aan te schaffen? Of kiezen jullie toch liever meteen voor een 1-persoonsbed?

Oh nee! Fynn klimt uit zijn ledikantje!

Wat nu? Toch maar een nieuw bed kopen? Of nog even wachten?

Wij hadden het besluit genomen om toch maar eerst een peuterbed aan te schaffen. Dit vinden wij een fijn idee, omdat dat nog niet zo'n heel groot bed is, maar wel groot genoeg voor de komende jaren. En ook als we een tweede kindje mogen krijgen is dat natuurlijk handig, dat alles doorgeschoven kan worden naar de volgende.

Dus wij naar Ikea (i looooove Ikea! Niet voor alles hoor ;-)). Mooi peuterbedje uitgezocht en komende zaterdag wordt 'ie bezorgd. 

Bij ons ledikantje kan je er 3 spijlen uithalen, zodat 'ie makkelijk zijn eigen bedje uit kan klimmen. Het leek ons een goed idee, om daar vast mee te beginnen, zodat Fynn kan wennen aan de ruimte die hij dan heeft. Die 3 pijlen maken natuurlijk al een enorm verschil voor zo'n klein mannetje! Nouja, klein. Hij wordt eind april alweer 2! Nog wel jong voor een 'groot' bed, vind ik. Maargoed...als hij eruit gaat klimmen, vind ik een enger idee. Zeker omdat hij altijd heel goed en vast slaapt en wij daardoor dus ook. Straks is hij een keer eerder wakker of wordt 's nachts een keer wakker en wil graag naar ons toe, omdat 'ie een nare droom heeft gehad ofzo. Het idee dat hij dan zo over die rand kan klimmen, vind ik doodeng!

Wij hadden dus het idee, om in ieder geval alvast die spijlen eruit te halen, om te wennen. Maar wat bleek?! Fynn vond het helemaal niet leuk! Hij begon meteen te huilen en kon niet meer slapen! Hij wilde per se in mijn armen hangen en bij ons op de bang zitten. Dat arme kind was helemaal van slag! Haha! Na een half uur weer in bed gelegd mét spijlen en hij sliep weer heerlijk. De volgende dag hebben we het weer geprobeerd, om die spijlen eruit te laten, maar hij vond het weer niet zo'n goed plan van ons. Dus die spijlen hebben we er nu maar weer gewoon erin gezet.

Ons idee van een peuterbed is dus van de baan. Dat peuterbed krijgen we zaterdag bezorgd en dat maakt natuurlijk helemaal niet uit. Dan hebben we dat vast. Genoeg ruimte om het in de berging te zetten, totdat hij er wél aan toe is. Of totdat er een 2e kindje komt en hij of zij in het ledikantje mag liggen.

Foto: Hij blijft nog lekker klein, maar ook al heel stoer met papa's pet!

8 jaar geleden

Haha, ik hoop voor je dat 'ie het nog niet gaat doen ;-)

8 jaar geleden

Goed idee! Dat gaan we zeker uitproberen! Dank jewel voor je tip.

8 jaar geleden

Ons zoontje is net 1 jaar en heeft ook een beetje neigingen om uit bed te klimmen. Hij doet het nog niet, maar ik ben er zeer alert op. En zodra hij dat gaat doen, klaar of niet, dan gaat hij in een peuterbed. Ik ben wel alvast aan het brainstormen voor een leuke peuterkamer voor als het zover is :)

8 jaar geleden

Mijn zoontje lag met 2 jaar in een 1 persoons bed. Dit was natuurlijk voor hem ook een hele grote omschakeling. We hebben uiteindelijk zijn camping bedje (gewone ledikant was helaas al kapot door meneertje baldadig) en het grote bed erbij op zijn kamer. Na iets minder dan een week was hij aan het idee gewend en is in het grote bed gaan slapen. Dus misschien dat je het bed zaterdag toch kan opzetten zodat je zoontje aan het idee kan wennen en dan overdag ook eens in het peuterbed leggen voor bv een verhaaltje voor te lezen.