Snap
  • Zwanger
  • Gezond
  • post

Frambozenbladthee en vrouwenmantelthee

Vanaf 37 weken zwangerschap mag je frambozenbladthee gaan drinken, frambozenbladthee zou de spieren van de baarmoeder versterken en hierdoor zou het bloedverlies tijdens de bevalling minder zijn... Drink jij het?

Tijdens mijn vorige zwangerschap heb ik het vanaf week 37 zo'n 3 keer per dag gedronken. Dat is namelijk de aangeraden hoeveelheid. 3x Per dag een kopje frambozenbladthee.

Frambozenbladthee zou helpen de spieren van de baarmoeder te versterken waardoor de weeën efficiënter worden en de bevalling dus vlotter kan verlopen waardoor het bloedverlies tijdens en na de bevalling weer minder wordt en waardoor je baarmoeder dus weer sneller herstelt...

Baat het niet dan schaadt niet! Dus vanaf aanstaande donderdag ga ik weer aan de frambozenbladthee (zou je er ook ijsthee van kunnen maken??)

Na de bevalling ga ik aan de vrouwenmantelthee. Vrouwenmantel werkt bloedstelpend en samentrekkend. (Vandaar dat het ook wordt aangeraden dit niet tijdens je zwangerschap te drinken!) Als het goed is versnelt ook dat het herstel van je baarmoeder, dus zeker de moeite waard wat mij betreft.

Drinken/dronken jullie deze thee ook tijdens/na je zwangerschap? En denk je dat het geholpen heeft?

Ik denk dat het mij de vorige keer wel geholpen heeft, uiteraard ben ik bloed verloren, maar gelukkig niet heel ernstig, wie weet door deze thee. Daarom heb ik ze beide al in huis... Ik ben benieuwd of het dit keer weer "helpt"!
Frambozenblad en vrouwenmantel kun je overigens bij kruidenwinkels of reformhuizen kopen. Je hebt ongeveer een theelepel nodig per kopje thee. Even laten trekken en dan lekker opdrinken!

10 jaar geleden

Van deze thee hebik nooit gehoord, maar na mijn bevalling heb ik wel arnicadruppels geslikt. Dat zou de zwelling tegen moeten gaan, aan je onderkantje. En ik had inderdaad nauwelijks last van zwelling, of het door de druppels komt... Ik denk het wel, maar weet het natuurlik niet zeker. :-)

10 jaar geleden

Ik hou ook niet zo van smaakjes thee, en het is ook niet echt heerlijk, maar ook niet heel vies. Nee, tijdens het bevallen heb je het inderdaad niet zo door, gelukkig hoef je het ook niet zelf op te ruimen ;-)

10 jaar geleden

voor het eerst dat ik dit hoor, interessant maar geloof dat je tijdens bevalling toch niet merkt hoeveel bloed je verliest :)ik heb dit niet gedronken (lust ook geen smaakjes thee) en ook ik ben niet veel bloed verloren..maar idd baadt het niet dan schaadt het niet.