{{ message.message }}
{{ button.text }}

Familiedag, HELP?!

In september is het weer zo ver, onze jaarlijkse familiedag. Dit jaar aan ons de eer om het te organiseren.

Afbeelding blog 'Familiedag, HELP?!' Achtergrond blur afbeelding

Elk jaar in september hebben wij met de familie van mijn moeders kant een gezellige dag waarop we met zijn allen samenkomen.
Het overgrote deel van de familie woont in het Noorden van het land dus is deze dag de uitgelezen kans om elkaar weer eens te zien.

De familie bestaat (bestond) uit 3 zussen (onder andere mijn oma) met elk 3 kinderen (waaronder mijn moeder) en die kinderen hebben ook weer kinderen etc. Een gezelschap van zo'n 45 man in de leeftijd van 0 tot 80.

Elk jaar wordt er één iemand van elke 'tak' gekozen om de familiedag voor het volgende jaar weer te organiseren. Dit jaar is het de beurt aan ons gezin om dit samen met 2 nichten van de andere 'takken' de organisatie op ons te nemen.

Een hele leuke maar ook lastige taak, want wat is nou leuk om te doen? Het moet natuurlijk voor iedereen leuk zijn en er zijn ook een aantal voorwaarden waar rekening mee gehouden moet worden.

Meestal gaat zo'n dag als volgt:

Rond een uurtje of 11 de aankomst ( waarbij iedereen standaard minimaal een kwartier te laat is..) met een kopje koffie/thee en een gebakje. Daarna wordt een leuke activiteit geregeld waar iedereen aan mee kan doen, denk hierbij aan een speurtocht, ritje met een huifkar/rondvaartboot, potje klompengolf of midgetgolf etc. 

Na deze activiteit worden de manden met eten en drinken te voorschijn gehaald ( altijd veel en veel te veel) en wordt er gezellig gegeten, gedronken, gepraat en veel gelachen. De kinderen gaan dan lekker spelen, klimmen, klauteren en ravotten.

Soms staat er voor de middag nog een activiteit gepland maar hier doet meestal niet iedereen meer aan mee.

We zijn dus op zoek naar een locatie waarbij we een leuke activiteit kunnen doen, waar we een kopje koffie met wat lekkers kunnen krijgen maar waar we ook gewoon lekker met zijn allen kunnen zitten en zelf eten/drinken mee kunnen nemen en eventueel een locatie waar we na afloop nog wat kunnen eten (barbeque of pannenkoek o.i.d.). Wat deze zoektocht zo lastig maakt is dat we gezien het weer de afgelopen jaren op zoek zijn naar een locatie waar we zowel buiten als binnen iets kunnen doen.

Wat zijn jullie tips??? Die zijn erg welkom!

Wat we al gedaan hebben:

- Julianapark
- Linneaushof (wellicht voor herhaling vatbaar!)
- Openluchtmuseum Arnhem
- Openluchtmuseum Enkhuizen inclusief ritje in een oude stoomtrein
- Boerengolf met keuze activiteitenprogramma bij de Boerinn (Zoiets zoeken we eigenlijk!)
- Tocht met een fluisterboot en een BBQ
- Bezoek aan Kasteel de Haar inclusief rondleiding
- Bezoek aan oud speelgoedmuseum 

Ik ben heel benieuwd naar jullie leuke ideeën en/of ervaringen! 

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je