{{ message.message }}
{{ button.text }}

Even wennen en door!

Het besluit was genomen. We krijgen een kindje! Maar hoe nu verder? Wat moeten we regelen?

Afbeelding blog 'Even wennen en door!'

Omdat we besloten hadden om ervoor te gaan, moest er enorm veel geregeld worden. Er staat alleen nergens een lijst checklist met puntjes waar aan gedacht moet worden. Doordat ik nog steeds ziek thuis zat en door de duizeligheid niet kon rijden, was het nog moeilijker om alles geregeld te krijgen. Daarnaast hadden we geen idee van waar we moesten beginnen. Dus het internet op. Er stond zo ongelofelijk veel, erkenning, verzekering, we wilden gaan samenwonen voordat de kleine zich zou melden, de eerste afspraak bij de verloskundige moest gemaakt worden etc. Ook moest onze beslissing aan onze ouders verteld worden. Gelukkig waren ze blij voor ons en stonden ze achter onze keuze, wat die ook geworden was.

De eerste afspraak bij de verloskundige verliep goed. Ik was ongeveer negen weken zwanger toen, daarom moest ik een week later terug komen om de precieze uitgetelde datum te checken. Aangezien mijn vriend moest werken, nam ik mijn moeder en zusje mee. De datum werd definitief bekend: 9 februari. Dit betekende dat wanneer ik 6 dagen te vroeg beval, er drie verjaardagen achter elkaar zijn. Mijn vriend 1, ik 2 en de kleine dan de 3e, hoe toevallig.

Nu we wisten hoe ver ik precies was en wanneer ik precies was uitgeteld, kon het echte geregel beginnen. Er moesten heel wat prioriteiten gesteld worden. We hebben heel veel gesproken, om voor onszelf duidelijk te maken waar we mee zouden beginnen. De eerste keer dat er voordeel zat aan het ziek zijn!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je