{{ message.message }}
{{ button.text }}

Even een goed nieuwtje.

De zwangerschapsfases: helaas hoort daar ook het bloedprikken bij! blegh.

Afbeelding blog 'Even een goed nieuwtje. '

Bloedprikken? Wha. Vreselijk!
Ik ben echt een held op sokken wat betreft bloed prikken
(tattoo's vind ik prima, maar ziekenhuis- naalden, vreselijk!) maar goed, ook dat hoort erbij.

Tijdens mijn eerste afspraak bij de verloskundige werd ik gewogen en kwamen ze tot de conclusie dat ik voor de lijn in mijn regio "te zwaar" was waardoor ik uiteindelijk een suikertest moest doen. Als ik bijvoorbeeld in: Almere had gewoond dan was ik goed op gewicht. Echte onzin, maar goed een extra controle kan nooit kwaad!

Na de eerste afspraak bij de verloskundige moesten we nog even bloedprikken voor de standaard dingen: ijzer, bloedtype, soa's enzovoort. Daarbij was alles positief of naja, negatief dan in dit geval! Alles was in orde, het enige waar ze achter kwamen was dat ik een negatieve bloedgroep heb. Uiteindelijk maakt dat voor deze zwangerschap nog niet zo héél veel uit, maar mocht het zijn dat mijn lichaam antistoffen aanmaakt dan krijg ik daarvoor een prikje vertelde de verloskundige. Zodra ik naar het ziekenhuis moest om mijn suiker te laten prikken zouden ze ook gelijk prikken om te kijken of mijn lichaam anti- stoffen aanmaakte.

3 weken geleden was het weer zover, ik moest bloed gaan prikken in het ziekenhuis om te kijken of mijn suiker in orde was en om te kijken of mijn lichaam anti- stoffen aanmaakt. De dag voor het prikken mocht ik na 8 uur niet meer eten. De volgende ochtend ging ik vroeg naar het ziekenhuis en op een lege maag moest ik een vreselijk vies zoet drankje naar binnen werken. Na 10 keer kokhalzen zat het er eindelijk in (let op: als je het uitspuugt moet je weer opnieuw beginnen of je afspraak wordt verplaatst) Na het prikken en het drankje kwam vervolgens het wachten, 2 uurtjes in het ziekenhuis doorbrengen. Na 2 uurtjes lang filmpjes kijken, blogs lezen en pinteresten mocht ik weer terug om nog een keer te prikken. Gelukkig was dat zo achter de rug! Het was nu wachten op de uitslag..

2 weken geleden, toen we op vakantie waren in Spanje besloot ik zelf even de verloskundige te bellen, ik was toch wel erg nieuwsgierig naar de uitslag. De uitslag: Geen suiker! Woehoeeeeee. De uitslag over de anti- stoffen was nog niet binnen, dat duurde wat langer vertelde ze. Zodra ze de uitslag zou hebben (dat zou toen nog ongeveer een weekje duren) dan zou ze mij bellen als het niet in orde was. Morgen moet ik weer naar de verloskundige, maar aangezien ik nog niks gehoord heb ga ik er vanuit dat ook dat in orde is!

Al met al is het bloedprikken grof gezegd: kut. Maar toch ben ik écht blij met alle gewone en extra controles. Wat dat betreft leven wij toch wel in een mooi land, waar ze niet teveel risico's nemen, tenminste in mijn geval/ ervaring!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je