{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eten met je Dreumes.

Wat een uitdaging! En sinds ik nieuw werk heb kan ik steeds weer vaker samen eten met mijn kleine man. Maar hoe doen wij dit?

Afbeelding blog 'Eten met je Dreumes.'

Voeren of zelf laten eten? 

Bij ons wisselt het nogal. Ik ben helemaal voor rapley maar als het aan Dreumes ligt gooit hij het liefst al zijn pasta om de oren van de katten. Dus het ligt aan het soort eten of we hem voeren of zelf laten eten. En soms beginnen we hem met voeren maar zetten uiteindelijk het bord voor hem neer en doet hij het mooi zelf.
Gerechten die we hem gewoon zelf laten eten zijn: pasta met weinig saus, risotto, aardappels vlees groenten (niet door elkaar geprakt), hartige muffins.

12316235_1134595623237455_48300064688041

Favorieten
We hebben een paar favorieten in huis, speciaal ala Dreumes. Bijvoorbeeld:
Bruinebonen met appel, gehakt en daarnaast plakrijst of puree. Dit maakte mijn moeder (zonder appel) en het sloeg gelijk aan. Wij hebben er zelf wat gekookte appel toegevoegd en wat plakrijst.

Rodekool, gekookte aardappels en verse worst. De verse worst doen we in plakjes (zonder velletje) en daar knabbelt hij zelf op. De aardappels en rode kool prakken we en met een beetje jus van de verse worst voeren we hem dit.

Hartige muffins met mac and cheese. Vaak gebruik ik voor de kaas geitenkaas en dan met bloemkool. Binnenkort zou ik het gerecht online gooien. Dreumes eet het gewoon (afgekoeld) met zijn handen op. Ook handig als je niet thuis eet.

Pasta met zalm, spinazie, pesto en beetje room. Wij gebruiken vaak voor pasta penne. Penne is een pasta wat makkelijk vasthoud. Maar wil je je kleine voeren raad ik toch macaroni aan. Voor spinazie in dit gerecht gebruik ik 3 verdeel blokjes ala creme.

Dreumes als eter
Wij hebben een werkelijk vuilnisvat als kind. Maar ook hij heeft zijn moeilijke momenten. Ik vond het een behoorlijke moeilijk als hij zijn eten uitspuugde die ik met veel liefde had bereid (en dat is wat als je 5 avonden van de 7 werkte en dacht gezellig te eten samen). En vervolgens maak je een potje warm en hij eet het met smaak op. Maar ja kinderen zijn net soms mensen. Soms heb je zin in een salade of hunker je naar een diepvries pizza en je krijgt wat anders, ja dan heb je gelijk minder honger.

En ook als hij kiezen of tandjes er door kreeg (krijgt) dan eet hij moeilijker en soms gewoon alleen brood. Maar als ik hem dan wat te knagen voor zette at die het wel. Hij krijgt wel wat minder binnen, maar soms moet je accepteren dat hij niet zijn bord leeg eet en nog steeds gezond is.
En potjes gaan er bij onze Dreumes ook met liefde in. Ze zijn makkelijk en mild van smaak. Soms heb je gewoon geen zin om rekening te houden met je Dreumes, of heb je geen tijd. Het gebeurt gewoon soms en dan zijn potjes prima. Sommige kinderen willen alleen maar potjes.

XMoeke

Rodebietjes eten

11101960_1587550604863667_182653949_n_14

Of mijn moeder kan koken?
Wat dacht je zelf!
(Op de foto is Wout nog
maar een 6 mnd oude baby)

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je