Snap
  • Zwanger

Ervaringen derde kindje!

In augustus willen we voor een derde kindje gaan....aaaaaaahhhhh!!!!! Super spannend en hoe gaat het bij andere mama's?

Pffff....zo makkelijk als we dachten over een eerste en tweede kindje zo veel en lange twijfels zijn er voor een derde. Bij de eerste en de tweede gingen we er gewoon voor zonder twijfel, maar het gezin voelt nog niet compleet..maar poeh een derde kindje, wat een beren opeens op de weg!

Toen de jongste rond de 9 maanden was begon het opeens weer vreselijk te kriebelen...we zijn nog niet klaar, er mist nog eentje, nog 1x alles meemaken..

Ik ben er al lange tijd bijna elke dag mee bezig, de ene dag denk ik Jaaa tuurlijk kan er nog eentje bij, en dan denk ik weer Neeee het is goed zo.

Maar het gevoel is te sterk en inmiddels zijn er voor al die beren op de weg wel een oplossing gevonden. Je denkt nu opeens veel meer aan plek in huis, de auto, zwemles, feestjes, sporten, studie, op de fiets, boodschappen doen, opvang, oppas, dagjes weg, vakantie, kleding, aandacht etc etc. Allemaal zaken waar ik nu 20x bij na dacht hoe dat zou gaan en gaat passen en lukken. Waarbij ik bij de eerste en tweede maar 1x over na dacht haha.

Manlief wil ook nog wel erg graag 1 maar zag nog veel meer beren, inmiddels heb ik die weg genomen en opeens zei die Tja dan is er geen bezwaar meer over haha, hij moet het nog wel even laten bezinken en aan het idee wennen maar zoals het nu lijkt willen we in augustus er toch voor gaan!

Eerst dachten we van we laten er meer leeftijd tussen, onze dochters schelen precies 2.5 jaar met elkaar, maar ik wil niet dat de derde er dan zo bij hangt. Mocht het in 1x raak zijn dan zou er tussen onze jongste en de baby 2 jaar en 4 maanden zitten, dus dat vind ik prima. We kunnen nog lekker door in de flow en zijn er dan niet volledig uit om opnieuw in de baby periode te worden gegooid ;-) 

We hebben genoeg liefde en aandacht over voor nog een wondertje en hopelijk wordt het onze kers op de taart.

Over vier kindjes heb ik nooit gedacht en gefantaseerd en wordt praktisch gezien ook onmogelijk, maar ik voel gewoon dat een derde kindje ons gezin compleet gaat maken en dat het klaar is dan. Manlief denkt er gelukkig net zo over..

Ik vind het doodeng en reuze spannend, voor de laatste keer alles mee maken en weer het grote avontuur aan! Hopelijk mag alles helemaal goed gaan..

Maar toch ben ik ontzettend benieuwd naar ervaringen van andere mama's met drie kindjes..is het te doen? Hoe gaat de combi werken/huishouden/kids? Vielen die beren op de weg mee? Wat zijn de tips? Etc etc Ik hoor het graag van jullie!

Wanneer het zo ver is ga ik jullie zeker weer spammen met een nieuwe blog!!:-) 

9 jaar geleden

Wij hebben Renault senic maar kijken voor andere omdat veel omkosten aan hebben. Maar past met gemak allemaal.

9 jaar geleden

Wat fijn dat hij zo lekker mee draait en het goed gaat en meevalt! Dat hoop ik bij ons ook.. Welke auto hebben jullie?? Het scheelt denk ik ook dat een derde al flexibeler wordt opgevoed en ook zelf flexibeler wordt omdat hij moet mee draaien in het ritme, dat maakt een kindje ook wat makkelijker denk ik. Ik ben heel benieuwd!

9 jaar geleden

Heb zin 4,5 maand een derde zoon erbij. Ik vind derde makkelijker dan tweede. Je moet na school en dan moet hij mee. In auto past gemakkelijk. Tis makkelijk mannetje dat scheelt ook hier gaat net zo makkelijk als we twee kids hadden.