{{ message.message }}
{{ button.text }}

Erg groot kindje....test en onderzoek ( week 33 tot 39)

Buik loopt voor waardoor ik extra echo's krijg en een zwangerschapssuiker test.

Afbeelding blog 'Erg groot kindje....test en onderzoek ( week 33 tot 39)' Achtergrond blur afbeelding

Met de controle van bijna 33 weken bleek mijn buik wat centimeters voor te lopen, kan normaal zijn omdat dit al de derde kleine is, 2 weken erna moest ik even een extra keer terug komen om even te kijken of de buik dan weer zo gegroeid zou zijn of meer hetzelfde bleef.  De week daarop wat het toch weer wat gegroeid, dus werd er een extra echo voor de groei gepland. de volgende echo die ik nog had staan was immer pas 4 weken later,

diezelfde week had ik die echo nog, deze keer kon manlief mooi mee, en zelfs de oudste kon nu ook eens een keertje meekijken naar haar aankomend zusje, toch wel erg fijn want je maakt je toch wel druk. zal alles wel goed zijn? Zal ze echt zo groot zijn? Zal ze te veel vruchtwater hebben? Doet ze het wel goed? het zal toch geen zwangerschapssuiker zijn??

Wat dat betreft ben ik echt een zenuwpees en maak ik me vrij snel zorgen en druk tegenovergesteld van mijn man, hij is iemand die altijd denkt ah joh komt wel weer goed, maak je niet zo druk!!

we hebben ons meisje weer mooi mogen bewonderen, haar gezichtje hebben we duidelijk van de voorkant kunnen zien, haar beentjes, handjes voor haar gezichtje en ga maar door terwijl ze haar groei berekenen en het vruchtwater werd ook berekend.

Bijna aan het eind van de echo werd er gevraagd hoe zwaar onze andere dames zijn, 3720 en 4000 gram waarvan de laatste maar 2 bloedvaten had in de navelsteng, die was niet helemaal in orde,

Oh dan heb je eigenlijk dus ook al 2 grote kindjes gekregen.

bleek dat onze dame met 33 weken een 2,5 kilo was en ruim veel vruchtwater had. Ze viel nog net binnen de lijntjes al was het wel duidelijk dat ze dus al een erg flinke meid was. maar wel alles nog oké, het liep niet de spuigaten uit.

Weer mooie foto's meegekregen van ons meisje en toen mochten we weer gaan, de week erop had ik weer een afspraak staan met de verloskundige.

De controle liep zoals normaal alles was prima, De dag voor de liggingsecho was ik al 2 dagen beroerd, en had continu pijn boven aan mijn buik, dinsdag ging nog enigszins, ik dacht ja hoor ik heb weer te veel gedaan ik hou wel even rust, maar woensdag was dat nog niet verbeterd. zelfs erger voor mijn gevoel en voelde de kleine haast niet, dus op aanraden van de man ook maar even vroeg in de middag gebeld. De verloskundige kwam langs. bloeddruk was weer mooi, en haar hartje was ook perfect, oke dat is al een geruststelling. ten slotte voelde ze nog even aan mijn buik....

Ik denk dat mevrouw in een stuit is gaan liggen.. de vorige keer lag ze goed toch?

Ja toen lag ze perfect,

Ik moest me in het ziekenhuis op de verloskamers gaan melden, even aan de ctg en een echo, ze wilden zeker weten dat alles goed ging en zien of mevrouw ook echt in een stuit lag.

het ctg filmpje was perfect,  en toen naar de ligging werd gekeken bleek dat mevrouw nu gewoon helemaal dwars lag!!

de dag erna moest ik terug komen voor een versie.  die ochtend van de versie had ik nog een echo gepland staan. de liggingsecho waar zo ook de groei zouden bekijken, van de verloskundige mocht ik zelf kiezen of ik die nog wou laten doen, en besloot het door te laten gaan, stiekem ook hopend dat ze nu wel goed zou liggen. maar toen het op mijn buik werd gezet bleek al dat dat niet zo was, ze lag nu weer compleet in een stuit. ze werd ook weer opgemeten en het vruchtwater ook, bleek ze weer enorm veel vruchtwater te hebben,  en mevrouw liep nu ook buiten de lijntjes met enkele dingen, ze werd ook al op een 3,5 kilo geschat.. dit was dan toch wel best flink.. ze printten gelijk alle gegevens uit voor het ziekenhuis, zodat die alles hadden voor die middag.

Aangezien het een beetje een rottijd was (1500) ben ik alleen gegaan naar het ziekenhuis zodat mijn man de kinderen kon opvangen. Eerst weer een ctg en deze was weer goed, oke dat is dan al erg mooi! en daarna de versie, de ligging is niet helemaal comfortabel en toen begonnen ze, het heeft nog geen 5 minuten geduurd zo gemakkelijk draaide ze al en lag meteen goed! een fijn gevoel was het absoluut  niet maar het viel me stiekem nog erg mee. de buik bleef erna ook nog we even gevoelig, 

de vk belde erna nog even, en na het telefoontje was wel duidelijk dat ik beter in het ziekenhuis kan bevallen en niet meer thuis zoals ik zo graag wou omdat ze dus zo groot was,

paar dagen later had ik weer controle werd ik naar de gynaecoloog doorgestuurd om hun even te laten kijken naar de groei en het vruchtwater, ook moest ik een zwangerschap suiker test gaan laten doen.

de controle bij de gynaecologie ging op zich goed, de ctg was prima en mevrouw lag weer niet helemaal goed, hup ze werd gelijk weer even gedraaid. Ze heeft te veel ruimte eigenlijk nog in de buik. inmiddels was ik nu al een 37 weken.  dat ging dus weer lekker. er werd een volgend afspraak gemaakt waar even zou gekeken worden of de verloskundige de bevalling zou begeleiden of de gynaecologie. de dag erna had ik de duikerstest,  hier in het dorp was een punt waar je die kon laten doen, maar daar aangekomen ochtend bleek het apparaat niet te werken, dus moest ik naar een volgend dorp, gelukkig was mijn man vrij en kon hij me daar naar toe brengen, daar eenmaal aangekomen verwachtten ze me al, en kon gelijk de vingerprik laten doen, 4,4 en erna dat vieze drankje, heb het zo snel mogelijk ls ik kon opgedronken met een rietje om er maar vanaf te zijn, ik ben al niet van die zoete dingen maar dit sloeg alles, gatverdarrie, en toen moest ik 2 uur lang stilzitten, dit is al op zich niks voor mij en dan werd het me ook nog slecht van dat spul, erg warm in die ruimte en me hart ging er te keer van, op een gegeven moment mocht ik even in de echo ruimte zitten, daar was het wat rustiger en kon ik wat gemakkelijke zitten...dat sloeg ik niet af. Op een gegeven moment mocht ik eindelijk bloed laten prikken en lekker naar huis. 

aan het begin kon ik alleen maar denken aan ontbijten maar na die test kreeg ik amper wat naar binnen.

de maandag erna werd ik al gebeld met de uitslag, alles was helemaal prima! Nou dat is erg fijn! Op zich wel weer een opluchting.

de week erna weer een controle, en wat bleek ja hoor onze dame lag weer verkeerd om! en er werd beslist omdat mevrouw zo onvoorspelbaar is met haar ligging dat de gynaecologe het zou gaan overnemen van de verloskundige.  ik werd weer doorgestuurd naar de verloskamers om weer te laten draaien,  en ze zouden gaan kijken of ze nu eventueel de vliezen konden prikken.

de ctg was weer mooi,  en mevrouw werd weer gedraaid voor de zoveelste keer, dit keer voelde het een heel stuk gemener, maar had liever dit als een keizersnede straks uiteindelijk,

gelukkig lukte ze het weer, maar weer erg gemakkelijk, wat betekend dat ze ook zelf weer zo terug kan draaien. de baarmoedermond was wel al verweekt maar nog geen ontsluiting, dus de week erna weer terug bij haar voor de controle en dan weer kijken hoe of wat.

de week erna inmiddels al 39 weken bleek alles weer goed, toen ik haar zag zei ik al nou daar gaan we weer! huh hoezo, ja ik heb het idee dat mevrouw WEER gedraaid is, gisteravond leek ik haar hoofd te voelen,

nou dan kijken we maar gelijk even!! maar tot mijn verbazing,, lag ze zowaar eens goed! nog niet ingedaald maar wel met haar hoofd beneden, hopelijk blijft ze nu ook zo liggen. en alles zag er veder wel prima uit ook.

de week erna mogen we weer terug komen voor de controle ( 30 november wat tevens mijn uitrekendatum is)

stiekem hoop ik dat ze zich gauw meld, iedereen is hier razend nieuwsgierig naar ons mooie meisje, e ze zwangerschap is nu toch wel zwaar met een kleuter van 4 en 6, gelukkig kon mijn man deze week dingen gaan overnemen zoals onze jongste brengen en halen naar school, al zit ze nu nog ziek thuis,  en helpt nu meer met het huishouden, ideaal!! want heb vaak oefen weeën en flink harde buiken, en gewoon dood en dood moe, ook me lichaam voelt wat `vreemd`

toch wel weer spannend allemaal zo!

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je