{{ message.message }}
{{ button.text }}

Er was eens een draakje....

Afbeelding blog 'Er was eens een draakje....'

Ik ga verder met het vertellen over de begrafenis van Jordan.... Iedereen was uitgenodigd voor de begrafenis van Jordan, mijn dochter wilde niet dat wekenlang mensen langs kwamen om te condoleren. Op deze manier kon iedereen afscheid van hem nemen, de familie steunen, en ook belangrijk om later die momenten te delen met  familie, vrienden en collega's. Mijn dochter en haar man hebben de kistje zelf gedragen van de begrafenisondernemer naar de kapel bij de begraafplaats aan de andere kant van de weg. Toen iedereen binnen zat, hebben ze de kist op zijn plaats gezet tussen alle prachtige bloemstukken. Het eerste stukje muziek was Twinkle Twinkle Little Star en op een gegeven moment ging mijn 2 jarige kleindochter de woorden zingen (haar ouders hadden de hele week met haar geoefend... voor Jordan)... geloof mij zoiets moois heb ik nooit gehoord.. een zeer mooi, teder en emotionele moment. Verder waren er de liedjes, “Tears in Heaven” van Eric Clapton, “Gone too soon “ bij Michael Jackson en “One Word” van Anouk. Prachtige en toepasselijke liedjes. Mijn schoonzoon heeft samen met mijn dochter een brief aan Jordan voorlezen en er waren door anderen ook gedichten voorgelezen. Daarna liepen wij naar de begraafplaats waar blauwe en witte ballonnen losgelaten waren. In kleine kring hebben mijn dochter en haar man de kistje in de grond gezet.... Een kleine jongen die niet geleefd heeft, heeft heel wat in beweging gebracht en nu nog 8 maanden later, is hij een onderdeel van onze levens.  Ongelooflijk dat in een week tijd zoveel mensen hebben geholpen met deze middag en vooral mijn dochter en schoonzoon hebben zoveel gedaan en aan gedacht uit liefde voor hun zoon. Ik was zo erg trots op ze.. 

 

Dit is het gedicht die mijn man heeft geschreven namens de grootouders:

 

Lieve Jordan,

Nog één klein stapje was er nodig

Om samen met ons te kunnen lachen

 

 Eén klein stapje was voor jou te groot

Zo groot dat wij nu moet huilen

 

Nana, Oma, Opa en Opi

We denken altijd aan je

 

In ons hart houden wij jou vast

Geen enkel lach of traan zal zonder jou gaan.

 

Elk stap die wij nog zetten

Zal een stapje voor jou zijn.

 

 Volgende keer wil ik vertellen over mijn contacten met lotgenoten via Internet en de Wereld Wide Web, want er zijn zoveel ouders die deze verdriet meemaken :-(

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal.

 

Tot blogs, Supernana ...www.erwaseens.org

 

 

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je