{{ message.message }}
{{ button.text }}

Er tegenop zien

In mijn vorige post heb je kunnen lezen wat ik ervaar op dit moment, met betrekking tot onze kinderwens. Ik zal nu wat posten over hoe het medische circus er nu uit ziet bij ons.

Afbeelding blog 'Er tegenop zien'

Een paar maand geleden is het begonnen. Ik werd maar niet ongesteld. Zwanger was ik niet. De bloedtest en urinetests wezen niks uit. De huisarts wees op stress en gaf aan dat ik het af moest wachten. Goed voelde het niet. Dus ik ben blijven bellen om aan te geven dat er iets niet lekker zat. Uiteindelijk bleek het een blaasontsteking te zijn. He he, we zijn er weer. Dat was het dus. 

Maar dit bleek helaas niet het geval. Na een week goed ziek te zijn geweest, kreeg ik weer pijn in mijn buik en ook was ik nog niet ongesteld. Dit was inmiddels 3 maand geleden, terwijl het daarvoor een redelijk stabiele cyclus was. Daarop weer de huisarts gesproken en aangegeven dat ik graag een verwijzing naar de gynaecoloog wilde. Na aandringen mocht dat eindelijk en kreeg ik 6 weken later een echo. 

De echoscopist kon zien dat er een eierstok niet goed werkte en gaf aan dit verder met de huisarts te bespreken. Dit gedaan en de assistente gaf aan dat ze telefonisch dat soort consulten deden. Dat wilde ik echt niet, want ik wilde dit samen met mijn man met de huisarts bespreken. Ook omdat we samen een kinderwens hebben. Dit was niet bespreekbaar gaf de assistente aan.

Uiteindelijk hebben we samen de knoop doorgehakt om naar een andere huisarts te gaan. Inmiddels was ik al wel ongesteld geworden gelukkig, maar het verhaal van de echoscopist bleef knagen. Ik had nog steeds geen duidelijkheid en voelde me zo onbegrepen en naar. Aan de ene kant voelde het als een bevestiging dat de echoscopist iets had gevonden, aan de andere kant voelde het alsof we nog helemaal niks weten.

Nu bij de nieuwe huisarts voel ik me veel menselijker behandeld en wordt er naar me geluisterd. Afgelopen week gaf deze huisarts aan dat hij me weer wilde doorverwijzen naar de gynaecoloog om ook de gevolgen van het niet helemaal goed werken van een eierstok voor onze kinderwens te bespreken. Nu heb ik alleen na een week nog geen afspraak voorbij zien komen en loop ik al een paar dagen het bellen van de huisarts uit te stellen. Want wat als er wel grote gevolgen zijn voor onze kinderwens, buiten een kleinere kans om? In welke medische wereld komen we dan terecht?

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je