{{ message.message }}
{{ button.text }}

En nu....? Bevallen tijdens lockdown

Help!! Ik wil het niet! Bevallen tijdens de lockdown...

Afbeelding blog 'En nu....? Bevallen tijdens lockdown'

Vannacht droomde ik dat ons kleine meisje niet meer gedraaid kon worden uit stuitligging omdat ik als zwangere niet meer welkom was in het ziekenhuis. Mijn droom vervolgde zich met een spoed keizersnede zonder mijn steun en toeverlaat (mijn vriend) omdat dat niet mocht wegens de corona regels. Ik raakte in mijn droom in paniek en ons kleine meisje raakte zoek.... (Echt heel vaag, I know) 

Half in paniek, omdat het zo ontzettend echt leek en gelijk klaar wakker lag ik daarna in bed. Vanaf 3 uur geen oog meer dicht gedaan en het gevoel gehad geen adem te kunnen halen, uit angst voor de nieuwe corona regels en dat ik dan helemaal alleen zal staan tijdens de bevalling. 

Vandaag de hele dag een benauwd gevoel gehad. Alle onzekere nieuwsberichten die kwamen en soms ook weer gingen. En toen toch het bericht 'alles gaat dicht en in lockdown'. Dit houdt dus ook in dat ik dicht moet. Niet meer werken, gelukkig zit ik aan het einde van mijn zwangerschap (inmiddels 35 weken) en eerlijk is eerlijk ik kan de vrije tijd wel even gebruiken. De laatste tijd heb ik zo veel last van harde buiken. Het dicht moeten zorgt helaas ook voor extra stress. Alle klanten inlichten, plannen omzetten voor het verlof en hoe ga ik het doen met de vervanging (die is helemaal niet klaar en voorbereid voor een lockdown) 

Tevens betekent dit ook geen planten verkoop tot eind januari. Hoe zal het allemaal gaan verlopen?..... Gelukkig zijn net alle kerststerren uit de kas en staan de eerste ranonkels geplant voor over 2 week. Dit zal dus helaas niet gaan, maar misschien als het weer en de temperatuur mee zit, kunnen de planten iets worden opgeschoven.. gelukkig geeft deze lockdown mij financieel minder stress dan de vorige. Want die financiële stress had ik er nu even niet bij kunnen hebben. 

Wel voel ik een lichte paniek als ik denk over de bevalling. Ben ik nog welkom in het ziekenhuis, om de kleine te draaien uit stuit. Hoe zit het als dit niet kan of niet lukt. Ik mag dan niet meer thuis bevallen. Maar hoe gaat dat in het ziekenhuis.. mag mijn lieve vriend mee en mij te steunen? is hij er tijdens de bevalling bij? Of is dit niet toegestaan. Zal ik er alleen voor staan? En wat nou als ik niet welkom ben in het ziekenhuis voor de bevalling.. hoe gaat het allemaal en wat zijn de regels.. pffff... Ik haat regels, misschien ligt het aan mijn ADHD. Ik doe gewoon graag wat goed voelt voor mij! En dat is bevallen met mijn vriend, het liefst thuis zonder poespas en oppassen dat je de corona regels niet overtreed. Nee gewoon lekker thuis in de woonkamer in het bevalbad, dat lijkt mij zo fijn. Maar mag dit nog wel en kan dit nog wel? En wat doet de kraamzorg, of komen ze niet? In mijn hoofd gaan de ergste scenario's rond van een keizersnede zonder artsen, omdat ze corona bang zijn, omdat ik een loopneus had of omdat ik even moest kuchen. Of een thuisbevalling helemaal alleen, omdat vriend lief er niet is en verloskundige niet komt vanwege de regels...... en wat nou als ik ziek ben!???.... 

Ik weet dat dit allemaal doem gedachten zijn, die vrijwel geen werkelijkheid zullen worden en toch maak ik me druk... ik weet dat de zorg door draait en dat (hopelijk) mijn vriend gewoon bij de bevalling kan zijn. Maar de slaap vatten nu, dat lukt me nog niet. Ik heb het gevoel te ademen onder water. Gelukkig heeft de kleine nog 3 dagen om goed te gaan liggen... en dan zien we wel verder. Nu eerst het werk en de klanten goed regelen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je