{{ message.message }}
{{ button.text }}

en ga je borstvoeding geven?

Afbeelding blog 'en ga je borstvoeding geven?' Achtergrond blur afbeelding

Ik denk dat dit één van de meest gestelde vragen is tijdens mijn zwangerschap (naast de vraag: weet je zeker dat het er één is?🤪Ha-Ha). En ondanks dat dit een goed bedoelde vraag is en puur is om interesse te tonen, valt het mij op dat in deze vraag de nadruk ligt op borstvoeding. Alsof borstvoeding de norm is, het huidige normaal. Bovendien valt deze vraag eigenlijk pas echt te beantwoorden na de bevalling. Zo zijn er zat vrouwen die heel graag borstvoeding willen geven maar waarbij het door tegenslag helaas niet lukt. Maar ook hoor ik verhalen van vrouwen die van plan waren om kunstvoeding te geven, maar toch over gingen op borstvoeding door een zware start of vroeg geboorte en ze op deze manier toch graag hun kind een extra boost wilde geven.

Ook over de duur van borstvoeding lijkt iedereen wel een mening te hebben. De één vind dat je het minimaal 2 jaar moet geven "want dan pas heeft het echt nut hoor" en de ander kijkt je raar aan als je je baby van 8 maanden in het openbaar voed. En pak je voor je baby van 1 maand de kunstvoeding erbij dan kijken mensen je weer aan alsof je je kind iets te kort doet.

Ik wil niet zeggen dat we dan maar niet meer moeten vragen wat voor voeding een mama-to-be van plan is te gaan geven. Of geen interesse meer moeten tonen, want dit is zeker één van de dingen waar een mama-to-be veel mee bezig kan zijn om in te verdiepen. Maar misschien kunnen we wel stoppen met er een waardeoordeel aan te hangen en met respect voor elke keuze er naar te vragen. En zie je mama haar kindje voeden (dan wel met borst of fles) geef haar een glimlach en bedenk: achter elke keuze zit een verhaal. Tenslotte maakt elke mama deze keuze uit beste bedoelingen voor moeder en kind🧡

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je