Snap
  • Zwanger
  • Gezond

En dan de vraag vruchtwaterpunctie of toch niet????

Wat gaan we doen vruchtwaterpunctie of toch niet?? En wat doen we als de uitslagen niet geheel goed zijn? Houden we het of toch niet?

En daar zit je dan bij de arts in het ziekenhuis. Hij vraagt of ik heb nagedacht over een vruchtwaterpunctie en ik zei jaaa dat doen we niet. Waarbij hij me heel vreemd aankeek en zei waarom niet mevrouw? Je hebt de indicatie ivm je vorige zoontje met downsyndroom. Dus ik zei: nou dat wat ik lees blijken er nogal wat risico s aan te zitten en dat vind ik best eng! Nou mevrouw het risico valt reuze mee en ik denk dat u er beter nog over na kunt gaan denken! Dus na 2 weken wikken en wegen toch blij geweest dat hij me informatie gegeven heeft en het opnieuw gevraagd heeft want nu doen we de test dus wel. Maar wat als de uitslagen niet goed zijn?? Afbreken na 19 weken of behouden?? pffff wat een gedoe! Maar ook die beslissing is nu met veel pijn en moeite samen genomen. We houden het niet als hij of zij ook een afwijking heeft en dat ivm 2 kinderen met een afwijking nog moeilijker is als 1 kindje met afwijking op te voeden. Maar nu dus hopen dat het gewoon een gezond mooi lief kindje word. En er is natuurlijk goede hoop.

9 jaar geleden

Wij hebben niet gedaan, ik vond het een moeilijke afweging want idd. De test brengt ook risico's met zich mee. En een goede uitslag wil ook niet per defenitie zeggen dat je kind dan gezond er zijn meerdere ziekte's die je kind kan hebben bv stofwisselingsziekte en die zie je weer miet met zo'n test. Dus voor ons was het een nee we doen het niet.

9 jaar geleden

Poeh, geen makkelijke beslissing! Heel veel sterkte tijdens de test!

9 jaar geleden

Ik snap je twijfel wb de keuzes, maar is het bij jullie nog niet mogelijk om de nipt-test te doen? Dit is een bloedonderzoek zonder risico's en met een uitslag die 99,7% gegarandeerd is....